GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • Mik azok a Gutenberg blokkok WordPressben?
wordpress gutenberg blokk

Mik azok a Gutenberg blokkok WordPressben?

A Gutenberg blokkok a tartalom építőkövei, amelyeket a WordPress weboldal létrehozásához és testreszabásához használhatsz. Egyszerű, intuitív módot biztosítanak a tartalom hozzáadására és elrendezésére az oldaladon.

A Gutenberg blokkok használatának alapelveinek megértése

– A blokk hozzáadása gomb használata: A Gutenberg blokkokkal való munka első lépése, hogy megismerkedj a szerkesztőképernyő bal felső sarkában található „Blokk hozzáadása” gombbal, amikor oldalt/bejegyzést írsz vagy hozol létre a WordPressen. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú blokkot hozzáadj a szövegtől, képektől, hanglejátszóktól, galériáktól stb. kezdve.

– Az egyes blokkok testreszabása: Miután hozzáadtál egy blokkot, rákattintva testreszabhatod a megjelenését, és bármilyen változtatást elvégezhetsz rajta. Megváltoztathatod a betűméretet, a színt, az igazítást stb.

– Blokkok áthelyezése: Ha át szeretnéd rendezni a tartalmi blokkokat az oldalon, egyszerűen kattints rájuk, és húzzad őket a kívánt helyre.

Tippek kreatív elrendezések létrehozásához a Gutenberg blokkokkal

– Oszlopok használata: Az oszlopok lehetővé teszik a szöveg, képek vagy más elemek több sorba vagy oszlopba rendezését egyetlen blokkban. Ezt a funkciót az elemek közötti távolságok hozzáadására is használhatod.

– Háttérképek használata: A háttérkép remek módja annak, hogy vizuálisan érdekesebbé tedd az oldalakat anélkül, hogy túl sok képpel vagy szöveggel terhelnéd meg őket. Egyszerűen válassz ki egy képet a médiatárból, és állítsd be, hogy a blokk háttere a kép legyen.

– Kísérletezz különböző betűtípusokkal: A betűtípusok személyiséget és stílust kölcsönöznek egy weboldalnak. A Gutenberg blokkok számos lehetőséget biztosítanak honlapod tipográfiájának testreszabására, beleértve a betűméretet, a betűszínt és a betűtípust. Játssz a különböző kombinációkkal, hogy egyedi látványt hozz létre.

– Olyan elemek beépítése, mint a gombok és elválasztók: A gombok remekül alkalmasak arra, hogy felhívják a figyelmet az oldaladon található fontos információkra. Az elválasztóelemek segítenek abban, hogy a tartalmat kezelhetőbb darabokra bontsák, így a látogatók könnyebben el tudják olvasni és megérteni.

– Ne feledkezz meg az animációkról: Az animációkat arra lehet használni, hogy a tartalmi részek kiemelkedjenek és a szemet rájuk irányítsák. A Gutenberg blokkok segítségével könnyedén animálhatod az oldal bármely elemét csupán néhány kattintással.

Ha követed ezeket a tippeket, és megérted a Gutenberg blokkok használatának alapelveit, kreatív elrendezéseket hozhatsz létre WordPress alapú weboldaladon, amelyek vizuálisan is vonzóak és könnyebben olvashatók.