GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • Hogyan működik a Google SEO
Google SEO

Hogyan működik a Google SEO

A Google SEO működésének elsajátítása

Mindenki tudja, hogy a Google a legnagyobb és legjobb keresőmotor ma.
A Google kereső a legnépszerűbb keresőmotor a világon, mert egyszerű és hatékony.

Ezért fontos, hogy egy SEO kampány összeállításakor kiemelten vegyük figyelembe a Google-t. A Google szigorú szabályairól, rejtélyes algoritmusairól is ismert. A Panda és Penguin frissítései, valamint legutóbb a Disavow Links eszköz hozzáadásával egyre nehezebb a Google keresési eredményeinek hamis manipulálása.

A Google keresőoptimalizálási szabályai

Van egy garantált trükk, amellyel a Google keresési eredményoldalait előnyödre fordíthatod, amikor a SEO stratégiádon dolgozol, és ez…  nem is trükk! Ha megpróbálod becsapni a Google-t, akkor azok a SEO technikák (black hat, vagy fekete kalap) csak rossz véget érnek a számodra. A Google a játék élén áll, és ami még fontosabb, senki sem ismeri az algoritmusait, vagy azt, hogy hogyan győzze le (csapja be) őket.

Az egyetlen garantált módja annak, hogy a kívánt eredményeket érd el a Google-ben, ha jó minőségű tartalmakat és linkeket állítasz elő. Ha az írásod tele van tömve kulcsszavakkal, vagy a felismerhetetlenségig felpörgeted velük, a Google nem jutalmazz meg, sokkal valószínűbb, hogy megbüntet, és teljesen kitörli az adatbankjaiból a weboldalad, mintsem, hogy az első helyre kerüljön. Az egyetlen biztos módja annak, hogy jó SEO-eredményeket érjünk el a Google-lal, ha az embert szem előtt tartva írunk.

Írj egy igazi, élő személynek, aki képes átfutni a mondanivalódon anélkül, hogy megbotlik egy bizarr szóválasztásban. Írj úgy, hogy olvasódnak ne kelljen megállnia, és azon töprengenie, hogy miért használtál ilyen nevetséges szinonimát egy tökéletesen egyszerű szó helyett. Írj az olvasónak, ne a keresőnek, és szép jutalmad lesz.

Ez olyan, mint egy népszerűségi verseny. A linképítésről mindenkinek más a véleménye, és a legújabb Panda 2.0 frissítéssel ezek a nézetek folyamatosan változnak. De ragaszkodj az etikus összekapcsolási (linkelési) módszerekhez, így algoritmusbarát marad, és csökkented annak kockázatát, hogy a rangsor lejjebb kerüljön a SERP-ben. A Google SEO akkor működik a legjobban, ha nem fizetsz a linkekért, amelyek különböző, erős weboldalakról származnak, hanem ingyen linkelnek (hivatkoznak rád) olyan weboldalak, amelyek ugyanabban a témában jártasak, mint a Te oldalad.

Végül ne feledd, könnyen túlságosan a tartalomra és a linkekre koncentrálhatsz, és elfelejtheted a Google SEO működésének valódi alapjait. Rendszeresen ellenőrizd weboldalad. Olyan tényezők, mint az XML-webhelytérképek, a Webmestereszközök ellenőrzései, a belső linkelés, a W3C-megfelelőség, az egyedi metaadatok, …  Mert így összeségében működik a Google SEO.