GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • A keresőoptimalizálásról
Keresőoptimalizálás SEO

A keresőoptimalizálásról

A keresőoptimalizálás több különböző, de mégis egymásra épülő lépések összefoglaló neve, melynek az a célja, hogy honlapunk releváns kifejezésekre előrébb kerüljön a keresőoldalak organikus találati listáján.
(Angolul: SEO: Search Engine Optimalization).
A Google kereső rengeteg szempont szerint rangsorolja a weboldalakat a saját természetes találati listáján. Könnyebben előrébb kerülhetünk a rangsorolásban, ha egyaránt oda figyelünk weboldalunk kódolására és tartalmára is.
Keresőoptimalizálás szempontjából nagyon fontos a helyes kulcsszavazás, viszont, ha túl sokszor használunk egy kulcsszót, akkor kulcsszó halmozás miatt lejjebb sorolhat minket a Google.
A találati lista előrébbre sorolásánál sokat segíthet a megfelelő linképítés is. Amennyiben honlapunkra jó értékelésű, releváns oldalakról éreznek linkek, az a Google felé egy jó visszajelzés weboldalunkról, amolyan ajánlólevélként is tekinthetünk rájuk.
A szöveg másolásokkal, olyan szövegek publikálásával, amelyet egy másik honlapról másoltunk át, vigyáznunk kell, mert a duplikációt a Google keresőmotorjai észlelik és büntetik.
Apróságnak tűnhet, de valójában fontos tényezők még a keresőoptimalizálás szempontjából az SSL tanúsítvány weboldalunkra, gyors weboldal betöltési idő és hogy honlapunk mobiltelefonra is legyen optimalizálva, vagyis reszponzív legyen.
A keresőoptimalizálás lassú, hosszadalmas és bonyolult folyamat, de a végén mindenképpen megtérül a befektetett idő és energia. Fontos, hogy weboldalunk kereső és felhasználóbarát is legyen egyben ha sikereket szeretnénk elérni az online térben.
Magyarországon az internetezők 97%-a a Google kereső oldalát használja, ezért csapatunk is erre a keresőoldalra koncentrál leginkább.
A hirdetésekkel (pl. Google Ads) szinte azonnal a találati lista élmezőnyébe tőrhetünk, de ez csak addig marad így, amíg fizetjük a hirdetést, a keresőoptimalizálás ezzel szemben egy lassú folyamat, de az eredmény állandó, ha rendesen oda figyelünk rá.

Mi tudunk segíteni neked a keresőoptimalizálásban, hirdetéskezelésben és a weboldal készítésben is.

Keresooptimalizalas
Keresőoptimalizálás, SEO