GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • Miért fontos hogy weboldalad folyamatosan karban legyen tartva?
Honlap karbantartás

Miért fontos hogy weboldalad folyamatosan karban legyen tartva?

Legtöbben úgy hiszik, hogy amint egy weboldal elkészült és fel van töltve tartalommal is azonnal láthatóvá válik a böngészőkben, nincs többet dolgunk a honlappal csak várjuk a vevőket és a pénzt. Nos, sajnos ez egyáltalán nem igaz!

Tartalom: Fontos, hogy a honlapunkon lévő tartalmakat folyamatosan frissítsük, és új tartalmakat adjunk weboldalunkhoz. Szöveges tartalmaink írásánál figyelnünk kell, hogy a szöveg egész tartalma releváns legyen, és hogy a kulcsszavakat is helyesen használjuk. Minél gyakrabban frissítjük a weboldalunkat annál megbízhatóbb lesz a látogatók szemében is, hiszen nem lesznek rajta elavult tartalmak, illetve a keresőmotorok is előnyben részesítik azokkal a honlapokkal szemben, amelyek nincsenek frissítve.

– Biztonság: A hackerek szeretik a kis forgalomú, védelem nélküli weboldalakat, ahol könnyebb az adathalászat vagy az esetleges illegális haszonszerzés. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, fontos weboldalunk folyamatos karbantartása.

– Felhasználói élmény:
Weboldalunkon mindenképpen fontos tényező a felhasználói élmény. A szépen kialakított webdesign a jó navigáció az oldalon belül még nem minden. A weboldal karbantartásának hiánya bizonyos funkciókat akár használhatatlanná is tehet az oldalon. Talán a felhasználói élmény közül a legfontosabb a weboldal gyorsasága, hiszen a túl hosszú betöltési idő miatt a felhasználók elhagyhatják a weboldalt, valamint a Google keresőmotorja is hátrányban részesíteni a lassú betöltési idővel rendelkező weboldalakat.

Természetesen ez a három megjegyzés csak a fő ok, hogy miért fontos a rendszeres weboldal karbantartás az egyéb karbantartási feladatokon túl, mint például a hiba vagy a víruskeresés.

Bővebben információ honlap karbantartásról honlapunkon találsz.

Weboldal karbantartás