GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • 5 módszer, amellyel a blogolás javíthatja weboldalad SEOját
Blogolás

5 módszer, amellyel a blogolás javíthatja weboldalad SEOját

A blogolás elősegíti weboldalad SEO minőségének javítását azáltal, hogy a blog bejegyzések is rangsorolódnak.

A blogbejegyzések sokféle on-page és off-page SEO taktikát alkalmazhatnak, amelyek rengeteg lehetőséget kínálnak számodra, hogy jó helyezést érj el a keresőmotorokban, azáltal, hogy weboldalad vonzóbbá teszi a látogatók számára.

Nézzük meg, hogyan szolgálhatnak blogjaid egy meghatározott célt, és hogyan kell használni őket egy üzleti weboldal konkrét SEO-céljaihoz.

1. A blogírás naprakészen és frissen tartja a weboldalt

Veled is történt már olyan, hogy rábukkanttál egy weboldalra, majd néhány másodperc ott eltöltött idő után rájöttél, hogy az elmúlt években nem frissült az oldal tartalma? Valószínűleg azonnal elhagytad a weboldalt, nem tudta megtartani érdeklődésed és bizalmad, mert nem láttad a legfrissebb információkat, amelyeket keresetél. Ezért is van szüksége frissített blogra céged webhelyéhez.

2. A blogírás segít a SEO megcélzásában

A SEO mindig jó eszköz egy weboldal felfuttatásában, viszont nagyon nehéz a biztos első helyre kerülni a keresési eredmények tekintetében. Valljuk be, hogy a SEO folyamatosan frissül, mert versenyképes. Minél specifikusabb kulcsszavakra blogolsz, annál relevánsabbak lesznek weboldaladra és ér el magasabb rangot.

3. A blog belső linkeket biztosít

A SEO szemszögéből fontos, hogy több linket biztosíts az oldaladnak. A belső linkek szolgálják a legegyszerűbb lehetőséget erre a célra. Ami a legjobb az egészben, hogy ezeket a linkeket saját magad hozhatod létre. A honlapodon lévő belső hivatkozások a weboldal egyik aktuális oldaláról a felhasználók könnyen átirányíthatók egy másik oldalra, így az oldalon eltöltött időt is javíthatod.

4. Lehetőség a weboldaladra mutató hivatkozásra

A külső linkek is ugyanúgy számítanak, mint a belső hivatkozások. A SEO egyik legnehezebb része talán a külső hivatkozások megszerzése. Mivel a Google csak akkor tekinti weboldalad megbízhatónak és hitelesnek, ha más oldalak dedikált külső hivatkozásokat tartalmaznak a Te honlapodra, vagyis vissza vannak hivatkozva webhelyedre. A blogok ebben is segíthetnek.

5. Vedd fel a kapcsolatot a célközönségeddel

Bár ez nem olyan közvetlen linkszerző tényező, mint maga a hivatkozások megszerzése, mégis jelentős mértékben hozzájárul. Amikor potenciális közönséged meglátogatja blogjaid, és elolvas egy bejegyzést, lehet, hogy szándékukban áll megosztani azt barátaikkal, családtagjaikkal. Adj lehetőséget számukra, hogy egy egyszerűen elérhető megosztás gomb segítségével megoszthassák tartamaid a közösségi média felületeiken, hogy ezáltal is nagyobb forgalmat vonzanak a weboldaladra, javítva ezzel az általános keresőoptimalizálási teljesítményt.

Az OfficeHelper SEO szolgáltatásokat kínál számodra, hogy javítsd weboldalad teljesítményét néhány szuper blogírási stratégiával is.