GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

 • Home
 • Mi az a SEO tartalom?
SEO szövegírás

Mi az a SEO tartalom?

A SEO tartalom fejlesztése elengedhetetlen a keresőmotorok magas rangsorolásához, a keresőmotorokon elért magas helyezés pedig nagyobb forgalomhoz vezet.

De minden a tartalom keresőoptimalizálásával, a vagyis SEO-val kezdődik.

Ebben a cikkben áttekintjük a tartalom SEO definícióját, és kiemeljük azokat a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venned, amikor írásos anyagokat készítesz honlapodhoz.

A SEO tartalom jelentősége

Mi az a SEO tartalomírás, és miért fontos?

A SEO tartalomkészítés az írásos szövegek létrehozásának folyamata a magasabb keresési helyezés elérése érdekében.

Míg fontos a megfelelő műszaki fejlesztések megvalósítása is, például a belső linkek és a releváns metaleírás, az organikus keresési tartalom kifejezetten a blogokra, a szolgáltatási oldalakra és az összes olyan elemre vonatkozik, amely a weboldal ezen részeit alkotja.

A SEO tartalom típusai

A SEO tartalom többféle formában jelenhet meg, többek között

 • Blogok
 • Szolgáltatások oldalai
 • Cikkek
 • Promóciós oldalak
 • Galériák, egyebek

Ha SEO tartalmat szeretnél létrehozni, elengedhetetlen, hogy azonosítsd azt a formátumot, amely a legjobban rezonál a közönséged számára. Figyelj arra, hogy a Google Analytics és a Google Search Console segítségével kövesd nyomon statisztikáid, és összpontosíts a közönséged által leginkább kedvelt tartalom létrehozására.

Szövegírás során figyelembe veendő szempontok

A SEO-szövegírás során fontos figyelembe venni a célközönség igényeit, céloldalunkat, a kulcsszó szándékát, az általános SEO stratégiánkat és az oldalon már meglévő tartalmakat. A minőségi SEO-szövegírás során ezeket a szempontokat kell figyelembe vennünk a sikeres online jelenlét eléréséhez.

Minőség:

A SEO sikerének alapja a minőségi tartalom. A keresőmotorok különféle módszereket használnak a tartalom minőségének felmérésére, beleértve a robotokat, amelyek olvassák a tartalmat, és a visszatérés arányának mérését. A cél, hogy a közönséged minőségi tartalomra kattintson a blogbejegyzésedben vagy oldaladon.

Kutatás:

A minőség és a kutatás szorosan összefüggnek egymással. Bármilyen jól írt blogbejegyzésed sem lesz hatásos, ha nem pontos. Amikor a közönséged tagjai keresési lekérdezéseket tesznek, csak a minőségi és pontos adatokat tartalmazó tartalommal elégednek meg, ezért fontos, hogy ezt helyezzük előtérbe az írás során.

Kulcsszavak:

A SEO tartalom létrehozásához meg kell tanulnod az összes kulcsszó értékét és szerepét, beleértve a rövid és hosszú farkú kulcsszavakat is. A tartalom alapjának kulcsszókutatása mellett el kell kerülnöd a tartalom túlzott optimalizálását a kulcsszótömbök révén. Ennek érdekében ügyelj arra, hogy a kulcsszó sűrűsége ne haladja meg a maximális 1-3%-os tartományt. Miután megtaláltad a releváns kulcsszókifejezéseket, amelyeket a tartalomba kell foglalnod, készíts egy SEO szövegírási útmutatót az író számára, amely tartalmazza az elsődleges kulcsszó részleteit, valamint a másodlagos célkulcsszavakat, amelyeket ritkán használnak az írásos anyagokban.

Frissesség:

A Google és más keresőmotorok nem képesek elemezni a tartalom szintaxisát és jelentését a landoló oldalakon.

Ez lehetővé tette ezeknek a platformoknak, hogy értékeljék, hogy mely oldalak tartalmaznak hasonló tartalmat, és előnyben részesítsék azokat az oldalakat, amelyek friss tartalmat tartalmaznak, amik értékesebbek a felhasználók számára.

Mélység:

A múltban sok weboldal ért el Google első oldali rangsorolást a felszínes tartalom publikálásával, de ez a trend megváltozott.

Ma a mély tartalmú szövegek publikálása elengedhetetlen a jó rangsoroláshoz a keresési eredményekben.

Miközben tartalmat készítesz, koncentrálj a célkulcsszón túlmutató ötletek megvitatására. Például, ha „hajfestékről” írsz, akkor jó ötlet megvitatni a különböző hajstílusokat, amelyeket a hírességeknek adnak.

Multimédia:

Egy kép többet ér, mint ezer szó. Lehet, hogy ez nem mindig volt igaz az SEO-ban, de ma a képek játszanak döntő szerepet a tartalom sikerében.

Az oldalad tartalmának támogató anyagokkal kell rendelkeznie, amelyek segítenek az állításaidat illusztrálni. Ezek lehetnek:

 • Videók
 • Infografikák és egyéb képek
 • Interaktív oldalelemek, például prezentáció

Hogyan írjunk SEO tartalmat

Most nézzük át a SEO tartalom írásának gyors ellenőrzőlistáját.

Mint korábban említettük, az SEO szövegírási stratégiánkat a cégedhez kell igazítani.

Ezért szánj időt arra, hogy pontosan meghatározd, milyen lépéseket kell végrehajtanod, és milyen eszközöket kell használnod az alábbiakban felsorolt ​​egyes szakaszok során.

A SEO anyagok írásához a tartalommarketing tervezésed számára, a következőket kell tenned:

 • Válassz egy témát
 • Végezz kulcsszókutatást
 • Készíts vázlatot és írd meg a tartalmat
 • Biztosítsd, hogy felhasználóbarát legyen
 • Állítsd be a megfelelő technikai elemeket

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) – SEO tartalom

Szeretnél többet megtudni a SEO-val kapcsolatos tartalomkészítésről? Itt találhatók a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok.

Milyen hosszú legyen egy SEO tartalmú cikk?

A cikkek hossza a SEO tartalomstratégiájától függ. Néhány weboldal számára előnyösek a hosszú cikkek, míg mások jobb eredményeket érnek el rövidebb cikkekkel. Tehát, a legjobb, ha személyre szabod a SEO szövegírási stratégiájád, és megállapítod, hogy melyik hosszúság a legjobb a cikkekhez.

Hogyan építhetsz be tartalmat a SEO-ba?

Ha sikeresebb SEO-t szeretnél elérni a tartalomkészítés során, a legfontosabb, hogy ugyanolyan fontosságot tulajdoníts a felhasználóközpontú elemeknek, mint a technikai elemeknek.

Összegzés

Az SEO tartalom létrehozásánál fontos a honlap sebességének, szerkezetének, meta leírásainak és más technikai elemeknek az optimális beállítása, de az oldal tartalmának felépítésekor a legfontosabb az, hogy az olvasók számára valóban értékes információt nyújtsunk. Ha segítségre van szükséged a weboldalad tartalmának optimalizálásában, lépj kapcsolatba velünk, hogy megtudd, hogyan tudunk segíteni Neked is a forgalom és a leadek növelésében.

SEO tartalom