GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • Hogyan szerkeszd weboldalad a jobb felhasználói élmény érdekében
Weboldal jobb felhasználó élmény

Hogyan szerkeszd weboldalad a jobb felhasználói élmény érdekében

1. Határozd meg weboldalad célját

Minden weboldalnak célja van. A cél az információszolgáltatástól a termékek és szolgáltatások értékesítéséig bármi lehet.
Minden webhelynek más a célja, és ez határozza meg a weboldal kialakítását, tartalmát és a honlap navigációját.

2. Győződj meg arról, hogy webdesignod mobilbarát

A reszponzív kialakítás lehetővé teszi, hogy a weboldalad bármilyen képernyőmérethez alkalmazkodjon. Bizonyosodj meg róla, hogy weboldalad optimalizált legyen, és minden böngészőben, eszközön, képernyőméretben vagy tájolásban jól megjelenjen. Weboldaladnak könnyen használhatónak és navigálhatónak kell lennie azok számára is, akik telefonjukon vagy táblagépükön nyitják meg weboldalad.
Az internet felhasználók több mint 50%-a mobil eszközöket (mobil telefon, tablet, esetleg kisebb képernyős laptop) használ a böngészéshez, ezt szem előtt tartva fontos, hogy weboldalad mobilbarát legyen.

3. Készíts GYIK oldalt is weboldaladhoz

Egy GYIK oldal kialakítása nagyszerű módja annak, hogy válaszolj a termékeiddel kapcsolatos esetleges felmerülő alapvető kérdésekre. Segíthet abban is, hogy bizalmat építhess a potenciális ügyfelekben.

4. Készíts adatvédelmi irányelveket tartalmazó oldalt is weboldaladhoz

Weboldal tulajdonosként mindig gondolnod kell felhasználóidra. Biztosítanod kell, hogy tisztában legyenek adataik gyűjtésének és felhasználásának módjával.
A web egyik legfontosabb szempontja a felhasználók adatvédelme és biztonsága. Az adatvédelmi irányelvek hozzáadása segít meggyőzni látogatóid arról, hogy gondoskodsz róluk, és biztonságban tartod adataikat.

5. Győződj meg arról, hogy megfelelő kulcsszavakat és oldalcímeket használj weboldaladon

Az emberek általában nem töltenek sok időt egy webhelyen, mielőtt úgy döntenek, hogy maradnak vagy távoznak. Ha növelni szeretnéd a látogatók tartózkodásának idejét weboldaladon, használj releváns és lenyűgöző kulcsszavakat, amelyek a keresőmotor találati oldalán is megjelennek.
Amikor meglátogatunk egy weboldalt, másodpercek alatt feltételezéseket kezdünk el tenni a tartalomról. Ha az emberek kiszúrnak valamit amit érdekesnek találnak, és megragadja a szemüket, nagyobb valószínűséggel maradnak hosszabb ideig a weboldalon, ezért is fontosak a megfelelő oldalcímek használata.

6. Tölts fel egyértelmű kapcsolattartási információkat weboldalad oldalaira

Minél több elérhetőséget adsz meg, annál valószínűbb, hogy valaki felveszi veled a kapcsolatot. A kapcsolatfelvételi adatok lehetnek telefonszám, e -mail cím vagy egy, az ügyfelek által kitöltendő űrlap.
A weboldalon található kapcsolati oldal, olyan mintha névjegykártyánk lenne a digitális korban. Amennyiben elérhetőségeid könnyen megtalálhatóak a honlapodon, az hitelességed és elérhetőséged mutatja mindenki számára, aki felkeresi weboldalad.

7. Győződj meg arról, hogy navigációs linkjeid használhatóak és konzisztensek minden oldalon

A webdesign egyik fontosabb eleme a navigáció. A választott navigációnak használhatónak és következetesnek kell lennie minden oldalon.
Weboldalad tartalmát kategóriákba és alkategóriákba rendezheted, ami segít a hierarchia kialakításában a weboldalad navigációjában.
Annak érdekében, hogy a látogatók könnyebben navigálhassanak weboldaladon, az ott található linkek szövegének az adott oldalra kell vonatkozniuk.