GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

 • Home
 • Weboldal készítés árak – Az árak és a minőség összefüggése
Weboldal készítés árak

Weboldal készítés árak – Az árak és a minőség összefüggése

A weboldalak fontos szerepet játszanak a modern üzleti világban. Nem számít, hogy egy kisvállalkozásod vagy egy nagyobb céged van, egy weboldal elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően képviseld magad az interneten. De mennyibe kerül a weboldal készítés, és mi határozza meg az árakat? És ami még fontosabb, mikor érdemes magasabb árat fizetni a jobb minőségért? Ebben a cikkben választ adunk ezekre a kérdésekre.

Weboldal készítés árak

Az árakat számos tényező befolyásolja, például a weboldal mérete, a tervező tapasztalata és a weboldal célja. Az alap szintű weboldalak általában kevesebb mint 200.000 Ft-ba kerülnek Magyarországon, míg egy összetettebb weboldal vagy webáruház akár több száz vagy akár millió forintba is kerülhet. Az árakat befolyásolja az is, hogy a weboldal tervezője hogyan építi fel az oldalt és milyen szolgáltatásokat tartalmaz.

Mi, egy egyszerű weboldalt már 70 000 Ft-ért is elkészítünk, míg egy egyszerű webáruházat 100 000 Ft-ért. Az árak azonban csak egy (nagyobb) része a weboldal készítés költségeinek. A domain név és a tárhely költségei is hozzáadódnak. A tárhely ára általában éves szinten fizetendő, és az árak eltérőek lehetnek attól függően, hogy milyen típusú tárhelyet választasz és milyen funkciókkal rendelkezik. Az árakat befolyásolja továbbá az is, hogy mekkora tárhelyre van szükséged, mennyi adatforgalmat generálsz, valamint hogy milyen szolgáltatót választasz.

A tárhely szolgáltatók általában több különböző tárhely-csomagot kínálnak, amelyek eltérő árakon és jellemzőkkel rendelkeznek. Általában minél nagyobb a tárhelyméret és minél több szolgáltatás tartozik a csomaghoz, annál magasabb az ár. Az árak eltérőek lehetnek az egyes szolgáltatók és csomagjaik között, ezért érdemes árakat összehasonlítani, mielőtt döntést hozunk.

Az árakat tekintve, a .hu domain ára általában körülbelül 1250 forint évente, míg a .com domain kb. 3500 forint évente. A webtárhely díja körülbelül 7 000 forint évente.
Ha mi intézzük a tárhely szolgáltatás regisztrációját, az első évben a domain név ingyenes lesz.

Milyen tényezők befolyásolják a weboldal készítés árait?

A weboldal készítés árait számos tényező befolyásolja. Az árakat leginkább a következő tényezők határozzák meg:

 • Weboldal mérete és összetettsége: Egy egyszerű weboldal általában olcsóbb, mint egy összetettebb weboldal vagy webáruház. Az árakat befolyásolja az is, hogy a weboldal tervezője hogyan építi fel az oldalt és milyen szolgáltatásokat tartalmaz.
 • Tervező tapasztalata: Tapasztaltabb weboldal tervezők általában magasabb árat szabnak meg a munkájukért, míg kezdő tervezők általában olcsóbbak lehetnek. Illetve, amennyiben ha egy komplett csapatot bízol meg, Ők is olcsóbban készíthetik el weboldalad, mintha magánszemélyhez fordulnál.
 • Weboldal célja: A weboldal célja és a felhasználói igények befolyásolják az árakat. Például egy egyszerű szórakoztató weboldal általában kevesebbe kerül, mint egy olyan weboldal, amelynek célja az értékesítés vagy az üzleti tevékenység támogatása.
 • Design és funkciók: Az árakat befolyásolja, hogy a weboldal tervezője milyen design-t és milyen szolgáltatásokat kínál. Például egyedi design elemek és összetett funkciók magasabb árat eredményeznek.
 • Tárhely és domain név: Ahogy fentebb írtuk, a weboldalhoz szükséges tárhely és domain név költségei is hozzáadódnak az árakhoz. A tárhely ára éves szinten fizetendő, és az árak eltérőek lehetnek attól függően, hogy milyen típusú tárhelyet választasz és milyen funkciókkal rendelkezik. Az árakat befolyásolja továbbá az is, hogy mekkora tárhelyre van szükséged, mennyi adatforgalmat generálsz, valamint hogy milyen szolgáltatót választasz.

Hogyan határozzuk meg a weboldal célját, és miért fontos ez az árak szempontjából?

A weboldal céljának meghatározása az egyik legfontosabb dolog a weboldal készítésekor. A cél meghatározása lehetővé teszi a weboldal tervezőjének, hogy az adott célra optimalizált tervezést hajtson végre. Az optimalizált tervezés jelentős hatással van az árakra. Ha a weboldal célja egyszerű információközlés, akkor általában alapvető weboldalra van szükség, amelynek tervezése és fejlesztése kevesebb erőforrást igényel, és ennek megfelelően az árak is alacsonyabbak.

Ha azonban a weboldal célja nagyobb forgalom generálása, vagy a látogatók számára egyedi szolgáltatások nyújtása, akkor összetettebb tervezésre van szükség, amely magasabb szintű tervezést, személyre szabott programozást és fejlett funkciókat igényel. Ez a tervezési folyamat több erőforrást és időt igényel, és ennek megfelelően magasabb árakat von maga után.

Tehát fontos, hogy a weboldal célját a tervezési folyamat elején meghatározzuk. Ez segít az árak meghatározásában, valamint az optimális tervezés és fejlesztés végrehajtásában.

Milyen szolgáltatásokat tartalmaz egy átlagos weboldal, és mennyibe kerülnek ezek?

Egy átlagos weboldal számos szolgáltatást tartalmazhat, attól függően, hogy milyen célból készült és milyen funkciókat szeretnénk elérni vele. Az alapvető szolgáltatások közé tartozik az oldal tervezése és elkészítése, a tartalom létrehozása, a weboldal designja, az oldal szerkezetének kidolgozása, valamint a szükséges funkciók integrálása.

Az oldal tervezése és elkészítése a weboldal készítés legfontosabb része. Ennek során az oldal felépítését, a szükséges funkciókat, a felhasználói felületet és a tartalmat tervezzük meg. Az árak ebben az esetben nagyban függenek az oldal bonyolultságától és a tervező tapasztalatától.

A tartalom létrehozása szintén fontos szolgáltatás, hiszen az oldal tartalma határozza meg, hogy milyen információkat jelenítünk meg az oldalon és milyen üzenetet közvetítünk. Az árak itt is változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú. mennyiségű minőségű tartalmat szeretnénk készíttetni az oldalra.

A weboldal designja és szerkezete is a fontos szolgáltatások közé tartozik. Az oldal kinézete és felépítése nagyban befolyásolja a felhasználói élményt, így fontos, hogy átgondolt és felhasználóbarát legyen. Az árak itt is változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen bonyolultságú designot és szerkezetet szeretnénk.

Az oldal funkcióinak integrálása: ezek határozzák meg, hogy milyen lehetőségeket kínál az oldal a felhasználók számára. Az árak itt is változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen funkciókat szeretnénk integrálni az oldalba, például űrlapokat, chat funkciót, blogot, vagy akár webáruházat.

Az átlagos weboldal ára 70 000-200 000 forint között mozog Magyarországon, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz. Az árak azonban változóak lehetnek a weboldal bonyolultságátó függően.

Milyen típusú weboldalak vannak, és hogyan befolyásolják az árakat?

A weboldalak nagyon változatosak lehetnek, és számos típusuk van, amelyek különböző célokra és igényekre szolgálnak. Ezek a típusok jelentősen befolyásolják az árakat is, mivel minden típusnak más a tervezési és fejlesztési követelménye.

 • Egyszerű információs weboldalak: Ezeknek a weboldalaknak célja az információk és a szórakozás közvetítése, mint például a blogok, a vicces képes oldalak vagy a személyes honlapok. Általában nem igényelnek bonyolult funkciókat vagy speciális dizájnt, így általában olcsóbbak is, árak 50.000-150.000 Ft között mozog.
 • Kis- és közepes méretű vállalkozások weboldalai: Az ilyen típusú weboldalak célja az üzleti információk közvetítése, az értékesítés növelése és az ügyfelekkel való kommunikáció elősegítése. Általában tartalmazzák a termékek és szolgáltatások bemutatását, elérhetőségi információkat, űrlapokat és e-mail küldést, valamint webáruházat. Árak 150.000-500.000 Ft között.
  (Az OfficeHelpernél most akár 70 000Ft-tól!)
 • Nagyobb cégek weboldalai: A nagyobb cégeknek általában nagyobb weboldalakra van szükségük, amelyek kiterjednek az üzleti információk, a termékek és szolgáltatások, az ügyfelekkel való kommunikáció és a közösségi média integrációra. Ebben az esetben az árak akár 500.000-1.500.000 Ft között is mozoghatnak.
  (Az OfficeHelpernél most akár 100 000Ft-tól!)
 • Webalkalmazások: A webalkalmazások nagyon változatosak lehetnek, és általában testre szabottak az adott üzleti igényekhez. Általában több oldalból állnak, több adatbázist, automatizált folyamatokat, interakciókat és integrációkat tartalmaznak, így általában a legdrágábbak közé tartoznak, árak 1.500.000-15.000.000 Ft között.

Milyen más szempontból osztályozhatjuk még a weboldalakat? Milyen tényezők befolyásolhatják még az árakat a fentieken kívül?

 • Egyszerű weboldalak: Ezek az oldalak általában csak néhány oldalból állnak, és alapvető információkat tartalmaznak a vállalkozásról, szolgáltatásairól, termékeiről és elérhetőségekről. Ezeknek a weboldalaknak az ára általában alacsonyabb, mivel kevés funkcióval és kevés tartalommal rendelkeznek.
 • Dinamikus weboldalak: Ezek a weboldalak változó tartalmakat tartalmaznak, és általában adatbázisokat használnak az adatok tárolására. Ilyen típusú weboldalak pl. a webáruházak, személyes blogok, hírportálok. A dinamikus weboldalak ára általában magasabb, mivel több fejlesztési időt igényelnek és bonyolultabbak.
 • Webáruházak: Ezeknek a weboldalaknak célja az online értékesítés, és általában egy nagyobb adatbázissal és több funkcióval rendelkeznek. Ezen weboldalak ára magasabb, mivel több fejlesztési időt igényelnek és összetettebbek.
 • Reszponzív weboldalak: Ezek a weboldalak olyan designnal rendelkeznek, amely lehetővé teszi az oldal tartalmának alkalmazkodását a különböző eszközök méretéhez. Ez azt jelenti, hogy az oldal megjelenése megváltozik, ha valaki egy mobiltelefonon vagy tablet eszközön látogatja meg az oldalt. Manapság már minden weboldal típus esetén alapnak kellene lennie, így ennek mindenhol benne kellene lennie már az árban!
 • Testreszabott weboldalak: Ezek a weboldalak olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek egyediek és specifikusak a vállalkozás igényeire. Általában magasabb árúak, mivel a fejlesztési idő hosszabb és a funkciók összetettebbek.

Az árakat befolyásolhatják továbbá azok a tényezők is, amelyek a weboldal készítőjének munkájával és a projekt részleteivel kapcsolatosak. Például az, hogy a weboldalak tervezése és fejlesztése teljes mértékben testreszabott, vagy egy előre elkészített sablonon alapul.