GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • 7 ok, amiért a weboldal készítés időt vesz igénybe
weboldal készítés időbe kerül

7 ok, amiért a weboldal készítés időt vesz igénybe

Ebben a digitális korban, ahol a technológia ilyen nagyot fejlődött, döntő fontosságú egy fantasztikus weboldal létrehozása és megtervezése. De azt is fontos figyelembe venni, hogy mennyi ideig tart egy weboldal elkészítése.

Cégtulajdonosként tisztában kell lenned a webfejlesztés ütemtervével, hogy ésszerű célokat tűzhess ki céged számára, függetlenül attól, hogy már rendelkezel weboldallal, és szeretnéd felújítani, vagy még új vagy a folyamatban.

Egy vállalkozás vezetőjeként biztosan azt szeretnéd, hogy weboldalad a lehető leghamarabb elkészüljön. Weboldalad gyorsabb piacra lépése lehetővé teszi, hogy gyorsabban érj el ügyfeleket, ami nagyban befolyásolja sikered.

De tisztában kell lenned azzal, hogy számos tényező befolyásolja egy nagyszerű honlap tervezésének idővonalát. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat az okokat, amelyek miatt időbe telik egy weboldal elkészítése.

Miért olyan fontos egy nagyszerű weboldal tervezése?

Amikor egy felhasználó meglátogatja weboldalad, csak néhány másodpercébe telik, hogy eldöntse, marad-e vagy sem. Ezért komoly erőfeszítéseket kell tenned annak érdekében, hogy látogatásuk megérje számukra és számodra is.

A nagyszerű dizájn a következő előnyökkel jár weboldalad számára:

–  A nagyszerű dizájn befolyásolja a SEO-t, és javítja a keresőmotorok helyezéseit.

– A jó weboldal dizájn és a zökkenőmentes navigáció növeli a felhasználóbarátságot, ami a honlap sikerét eredményezi. A weboldal tervezése jelentős szerepet játszik a vásárlói döntéseket befolyásoló döntő tényezők között.

– A nagyszerű és egyszerű kialakítás növeli az ügyfelek cégedbe vetett bizalmát, ami jobb konverziókat eredményez.

– A kiváló webdizájnok kulcsfontosságúak, mert elősegítik az oldalad egységességét. A potenciális ügyfeleket tovább tarthatod az oldaladon, és a következetesség megőrzésével megismertetheted őket termékeiddel, szolgáltatásaiddal.

Miért telik időbe egy nagyszerű weboldal elkészítése?

1. A kutatás időt vesz igénybe

A kutatás a legfontosabb és egyben időigényes aspektusa a weboldal fejlesztési folyamatnak. A versenypiacon nagyon fontos és hosszú távon előnyös megismerni a célközönséget, a felhasználói igényeket, a versenytársak tevékenységét, a piaci trendeket és egyéb kapcsolódó dolgokat.

Az internet tele van nagyszerű honlapokkal, meg kell találnod a módját annak, hogy weboldalad kitűnjön a többi közül.

Vállalkozásodnak jellegzetes értékajánlata van, amely elválaszt Téged a piacon lévő versenytársaktól, weboldaladnak ennek az értékajánlatnak a kibővített változatának kell lennie, figyelemre méltó üzenetekkel és designnal, amely kiemel a tömegből.

Vagyis a kutatás fontos, soha ne hagyd ki a feltérképezést a honlap elkészítésének folyamatának felgyorsítása érdekében. A kutatás akár 10-30 napot igénybe vehet, az iparág típusától és a szükséges kutatás mértékétől függően.

2. A tartalom kulcsfontosságú a sikeres weboldalhoz

Egy weboldal tartalmának létrehozása annyi időt vehet igénybe, mint magának a honlapnak a megtervezése. Sok fejlesztő és weboldal tulajdonos alábecsüli, hogy mennyi időre van szükség egy szilárd tartalomstratégia kidolgozásához és olyan meggyőző szövegek megírásához, amelyek a weboldal látogatói számára lenyűgözőek. A tartalom azonban kritikus, és képes rávenni ügyfeleid a cselekvésre, vásárlásra.

Az általános tartalom közzététele helyett inkább személyre szabott tartalmat kell létrehoznod. A keresőmotorok a tartalmad alapján is értékelik a weboldalad értékét.

Ügyfeleink számára a legjobb eredmény biztosítása érdekében arra kérjük grafikus és szövegíró csapattagjainkat, hogy szorosan működjenek együtt, és garantálják, hogy a látvány és a tartalom párhuzamban biztosítják a kiemelkedő ügyfélélményt.

3. Az egyéni weboldalak a felhasználói élményt szolgálják

Nem állítjuk, hogy a sablonweboldalak rossz felhasználói élményt nyújtanak, de nem egy konkrét piacra tervezték őket.

Alapvető fontosságú, hogy olyan weboldalt hozz létre, amely megfelel az ideális potenciális ügyfelek követelményeinek, nem pedig egy sablonweboldalt próbálj meg az adott célpiac követelményeihez igazítani. Az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság az egyik legjobb dolog az emberekben. A felhasználói élmény éppen emiatt folyamatosan változik és alkalmazkodik az új technológiákhoz.

Ezért egy egyedi webtervező cég a semmiből hoz létre egy csodálatos honlapot, amely hibátlan felhasználói élményt kínál, miközben szem előtt tartja ügyfeleid és üzleti céljaid.

Rengeteg kész sablon áll rendelkezésre a piacon, ami felgyorsítja a weboldal készítési folyamatot, de semmi sem jobb annál, ha a felhasználói igények szerinti személyre szabjuk honlapunkat.

4. Webhelytérképek és drótváz, a makettek elkészítése időt vesz igénybe.

Ha tisztáznunk kell, hogyan fog kinézni a végleges weboldal, azt gyakorlatilag lehetetlen szavakkal megtenni, éppen ezért a vizuális benyomás lehet a legjobb megközelítés a tervezett megjelenés kifejezésére.

A webhelytérkép megjeleníti a honlap számos oldala közötti kapcsolatokat, míg a drótvázas makettek vizuális megjelenítést biztosítanak az oldalak kialakításáról és konfigurációjáról.

Annak érdekében, hogy a projekt a megfelelő irányba haladja előre, ebben a szakaszban számos beszélgetést kell lefolytatni a weboldal készítővel. Természetesen ez időbe telik, és szinte mindig több korrekcióra van szükség, mielőtt a webhelytérkép és a drótvázak elkészülnek.

Miután kiválasztottad azt a makettet, amely a legpontosabban reprezentálja a létrehozni kívánt weboldalt, itt az ideje, hogy elgondolkodni azon, hogyan lehet a legjobban megvalósítani.

5. A kód beírása

A weboldalfejlesztés legfontosabb fázisa a következő: az alapos kódolás. Itt a fejlesztőd elkészíti az általad elfogadott maketteket, és kész weboldallá alakítja át azt, amit előzőleg jóváhagytál.

A fejlesztőnek ebben a fázisban gyakran kell tartania veled a kapcsolatot, hogy naprakész információkat adjon a projektről és az állapotfrissítésekről.

Említs meg bármit, amit észreveszel, és ami nem a terv szerint megy, vagy nem hasonlít a makettre.

Ez a szakasz a weboldal méretétől és nehézségétől függően egy-két hétig vagy még tovább is terjedhet.

6. Nem hagyhatod figyelmen kívül a SEO-t!

Weboldal tervezése és készítése előtt ki kell dolgozni egy megfelelő keresőoptimalizálási stratégiát. Egy biztos módja annak, hogy kihagyj néhány SEO bevált gyakorlatot, ha figyelmen kívül hagyod a SEO-t a weboldal tervezése előtt. Weboldalad a SEO legjobb gyakorlatai alapján kell felépíteni, hogy a Google megtalálhassa!

Ezenkívül minden SEO stratégiának egyedinek kell lennie. Egy sablon felhasználásával épített weboldal nem követhet egy meghatározott SEO-tervet, amelynek célja a célpiac online megtalálása és bevonása.

Itt is fontos megtalálni a megfelelő tervezőt. Sajnos sokan nem értik a SEO-t.

A szerződés aláírása előtt feltétlenül tedd fel a megfelelő kérdéseket: 

  • Hogyan biztosítja a terveződ, hogy a Google meg tudja találni a weboldalad?
  • Milyen gyakorlatokat alkalmaznál?
  • Csináltál valamilyen kutatást?
  • Szeretnél személyre szabott weboldalt?

7. Tesztelés és hibaelhárítás

Honlapod elkészítése és fejlesztése után itt az ideje, hogy áttekintsd a weboldalt. Böngéssz a teljes webhelyen, hogy megtudd, hogyan működik és hogyan készült.

Az éles indítás előtt minden új weboldalnak szigorú tesztelési folyamaton kell átesnie. Egy-két tesztelési kör után időt szakítunk arra is, hogy teszteljünk bizonyos webböngészőket, valamint mobil- és táblagépek széles választékát.

Mielőtt megadnánk az engedélyt az élesítésre, alaposan nézd át Te is új weboldalad, hogy kell-e javítani, vagy átdolgozni valamit rajta.

Ahhoz, hogy az ügyfelek várakozásait felülmúlhassuk, ennek a folyamatnak a betartása egy kis időbe telhet, de teljesen nélkülözhetetlen. Az is hasznos, ha a folyamat során rendszeresen kikérjük az ügyfelek véleményét.

Következtetés

Függetlenül attól, hogy milyen stratégiát választasz, először meg kell győződnöd arról, hogy weboldalad megbízható, reszponzív, és pontosan reprezentálja a márkádat. Ezenkívül tedd egyszerűvé a potenciális ügyfelek számára, hogy megtalálják, amit keresnek.

Most már megértetted a weboldal tervezésének időtartamát. Három lehetőség közül választhatsz, ha úgy döntöttél, hogy létrehoz egy weboldalt. Használhatsz úgynevezett „site buildert” vagy CMS-t, ha gyorsan kell létrehoznod és elindítania egy honlapot. Választhatsz egyéni weboldalfejlesztés mellett is, ha van elég pénzed és időd. Egy profi weboldalnak 2-3 hónap alatt el kell készülnie.

Ha további kérdésed van a weboldal tervezés, készítés ütemtervvel kapcsolatban, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Ügyfeleink számára a legjobb weboldalalkat hozzuk létre CMS és egyedi fejlesztés segítségével. Ennek eredményeként teljes mértékben megértjük igényeid, és olyan megoldást kínálunk, amely megfelel költségvetésednek.

weboldal készítés idő