GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • 12 ok, amiért a WordPress a legjobb a SEO számára
Wordpress legjobb SEO

12 ok, amiért a WordPress a legjobb a SEO számára

A keresőoptimalizálás (SEO) egy következetes és eredmény biztos folyamat, amely segíthet weboldalad rangsorolásában a Google-on. Minden weboldaltulajdonos SEO gyakorlatokat hajt végre a honlapján, hogy olyan forgalmat generáljon, amely a saját közönségét célozza meg. Ez viszont segít nekik nagyobb elköteleződést és magasabb konverziós arányt elérni.

A SEO megvalósításához a weboldalon fejlett készségekkel és több éves szakértelemmel rendelkező emberekre van szükség. Előfordulhat, hogy szakértőre van szükséged a munka elvégzéséhez, azonban a weboldaladhoz a legjobb CMS (tartalomkezelő rendszer) megtalálása jelentősen hozzájárul a SEO-rangsoroláshoz.

Már számos hatékony stratégia, pozitív visszajelzés és néhány kipróbált módszer létezik annak bizonyítására, hogy a WordPress az egyik legjobb CMS, amely elérhető mindenki számára weboldal készítéshez.

Mégis, vajon miért?

Ne aggódj! Ez a blog 12 fő okot magyaráz meg, miért érdemes a WordPress-t SEO tartalomkezelő rendszernek használni.

Jó a WordPress a SEO számára? 

A WordPress nem csak a SEO számára jó, de az egyik legjobb gyakorlat a honlap optimalizálásához. Igen, jól hallottad! Számos híres márka, mint például a Microsoft News, a BBC America, a TechCrunch és még a The Rolling Stones is régóta használja aktívan a WordPress-t.

Mi késztette arra, hogy ezek a népszerű weboldalakkal rendelkező híres márkák a WordPress-t választották az összes többi hasonló platformmal szemben?

Nos, az okok számosak, de néhány a lista élén áll. A WordPress csodálatos CMS-platformja rugalmas, felhasználóbarát és nagymértékben testreszabható funkciókkal, ami a vártnál sokkal könnyebbé teszi az egész folyamatot.

Néhány beépített fejlett SEO funkció, mint például a SEO bővítmények és témák a legfontosabbak. A WordPress lehetővé teszi a cégtulajdonosok számára, hogy olyan weboldalakat készítsenek, amelyek jelentős eredményeket hoznak, és a fejlesztésük nem igényel túlzott erőfeszítést.

12 ok, amiért a WordPress a legjobb a SEO számára

1. A WordPress a felhasználói élményre összpontosít

A WordPress különféle témákat és beépülő modulokat használ, hogy professzionálisabbá és vonzóbbá tehesd weboldalad, ami nagyobb mértékben javítja a felhasználói élményt.

A WordPress úgy véli, hogy a jobb felhasználói élmény magas elköteleződési pontszámot eredményez, ami drasztikusan növeli az eladásokat és a bevételeket.

A magas elköteleződési pontszám annak a jele, hogy weboldalad érdemes felkeresni, és az embereket lenyűgözik a szolgáltatásaid/termékeid. Amikor az elköteleződési arány növekszik, a weboldal teljes visszafordulási aránya automatikusan csökken.

A Google úgy döntött, hogy megjutalmazza azokat a honlapokat, amelyek nagyszerű élményt nyújtanak felhasználóiknak, így eljött az ideje, hogy befektess a SEO-ba, a WordPress pedig még egyszerűbbé teszi ezt.

2. A WordPress lehetővé teszi vonzó állandó hivatkozások létrehozását

Biztosan láttál már olyan URL-eket, amelyek tele vannak nem túl vonzó és értelmetlen szavakkal. Ezeket az állandó hivatkozásokat nehéz megérteni, és sokan nem szeretik őket.

Mi van, ha azt mondom, hogy könnyen szerkesztheted ezeket a linkeket, hogy vonzóbbá és jelentőségteljesebbé tedd az URL-eid?

A WordPress lehetővé teszi az állandó hivatkozások létrehozását. Szabadon hozzáadhatsz kulcsszavakat a linkedhez, így az URL-címe informatívabbnak tűnik, és elősegíti, hogy weboldalad előrébb helyezze a Google.

3. A WordPress megkönnyíti a metaadatok kezelését

A SEO címek és metaadatok azok a fontos tulajdonságok, amelyeket folyamatosan használnak egy SEO-optimalizált weboldal fejlesztése során.

A metaadatok különböző célokra használhatók, de egyik fontos funkciója, hogy a fejlesztők kulcsszavakat adnak hozzájuk, hogy a weboldal magasabb pozícióba kerüljön a fokozott elköteleződési arány érdekében.

A WordPress meglehetősen egyszerűvé teszi a metaadatok kezelését, ami segít a keresőrobotoknak megérteni a weboldal témáját vagy indítékát.

A kezelhető metaadatok egy jól bevált weboldal reprezentálnak, mert nemcsak leírják annak munkáját, hanem kiemelik azt az értéket is, amelyet folyamatosan nyújtanak ügyfelei számára.

4. Könnyű tartalomkészítés

Annak érdekében, hogy folyamatosan előkelő helyet kapj a Google-on, és magas elköteleződési arányt érj el még magasabb konverziós aránnyal, egyedi és fontos tartalmat kell nyújtanod közönségednek.

Fontos, hogy olyan egyedi és hasznos dolgokat biztosítsunk, amelyek hozzáadott értéket adnak a közönségnek, és a WordPress segít Neked ezt az értéket könnyedén biztosítani.

A WordPress eleinte blogolási platformként indult, ezért a kiváló minőségű tartalom létrehozása már az ő szakértelmük, amely sokféleképpen előnyös számodra is.

5. Optimalizált képek

Tudjuk, hogy a WordPress segítségével egyszerű multimédiát, például képeket és videókat hozzáadni a bejegyzésekhez, weboldalhoz. De tudtad, hogy képes optimalizálni is a képeket? 

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a sokoldalú WordPress szerkesztő hozzáadhatsz ALT címkéket és rövid leírásokat, tömörítheted a képet a betöltési sebesség növelése érdekében, és még sok mást a képek professzionális megjelenése érdekében.

Tudod mi a legjobb része?

Ezek csak a standard funkciók, amelyek már benne vannak az alaptermékben. Számos egyéb funkciót is hozzáadhatsz WordPress weboldaladhoz a képek optimalizálásához.

6. Kiváló biztonság

Naponta sok magas rangú weboldalt spammelnek vagy feltörnek egy vírussal. Bár többnyire magas rangú honlapokat céloznak meg, más webhelyek sem 100%-ban biztonságosak. Nagyon sokan vannak, akik ártanának weboldalad helyezésének a saját javukra.

Szóval, mit tehetünk ez ellen?

Használhatunk egy nagyon erős és hatékony CMS-t, például a WordPress-t, hogy oldalainkat csúcsminőségű biztonsággal lássuk el.

A WordPress biztonsági csapatában szakértők állnak, amelyek segítségével könnyedén megvédheted weboldalad.

7. A WordPress támogatja a mobilra optimalizált honlapokat

A digitalizáció jelenlegi korszakában teljesen nyilvánvaló, hogy mindenkinek van okostelefonja. A WordPress gondoskodik arról, hogy minden témája a mobiltelefon használók számára is optimalizálva legyen.

A weboldalak testreszabása előtt a fejlesztők megvizsgálják, hogy minden eszközön jól mutat-e vagy sem.

A weboldal optimalizálása asztali számítógépre és mobiltelefonra egyaránt nagyon fontos, mert ez kibővíti a honlap hatókörét, ami nagyobb forgalmat és magasabb konverziós arányt eredményez.

A WordPress, mint jó SEO weboldal-rendszer, mindenben segít a vállalkozásodnak, mint a honlapod rangsorolása, beleértve a mobiltelefon-optimalizálást is.

8. Social Media integráció

Manapság a közösségi média az egyik legjobb módja a márka ismertségének növelésének. A WordPress számos beépülő modult használ, hogy maximalizálhasd márkád közösségi médiában való megjelenését, és megkönnyíthesd az integrációt. Ez segít a weboldalaknak magasabb helyezéseket és nagyobb elköteleződést elérni.

A beépülő modulok segíthetnek kampányaid automatizálásában, egyes közösségimédia-gombok hozzáadásával a tartalomhoz, és akár közösségimédia-hírcsatornát is beágyazhatsz weboldaladba.

A közösségi médiában megjelenő lájkok, megjegyzések és megosztások naponta kapnak segítséget, hogy a webhelyek előrébb helyezkedjenek el a keresőkben.

9. HTML Markup Incorporation

A PHP-t használták a WordPress írásához, de ez is tartalmaz néhány HTML-oldalt.

A WordPress HTML Markup sokkal érthetőbben írja le a weboldalak teljes szerkezetét, és a keresőmotorok is könnyedén hozzáférnek a weboldalak működéséhez.

Amennyiben WordPressel készíted el weboldalad, nem kell sokat aggódnod a SEO megvalósítása miatt, mert olyan módon optimalizálhatod weboldalad kódszerkezetét, amelyet el sem képzelsz.

A HTML és a PHP hatékony használata segít könnyen használható weboldalak létrehozásában, valamint a tervezésben és a Google-on magasabb helyezésben.

10. Szabadon növelheted WordPress weboldalad sebességét

A WordPress mindent tartalmaz, amit egy weboldal tulajdonos szeretne egy CMS-től. A tervezés és az infrastruktúra mellett a weboldal sebességét is figyelembe veszi.

A látogatók figyelembe veszik a weboldal sebességét, és ha honlapod betöltése időbe telik, akkor a visszapattanás növekedni fog, ami viszont befolyásolja a SEO helyezéseid.

11. SEO-barát témák elérhetősége

A SEO-barát témákat kifejezetten arra tervezték, hogy weboldalad optimalizálják, hogy gyors betöltési sebességük javítsa honlapod SEO-ját , és jobb támogatást nyújtson a beépülő modulokhoz.
Ezek az elérhető témák sokrétűek, mert használhatók blogíráshoz, üzlethez, portfólióhoz és webáruházhoz is.

A WordPress SEO-optimalizált témái segítenek optimalizálni weboldalad sebességét, így könnyebben elérheted a legfelső pozíciókat a SERP-ben. A WordPress rendelkezik néhány olyan funkcióval is, amelyek lehetővé teszik a sebesség megfelelő kezelését.

Javasoljuk, hogy gyors és biztonságos WordPress hosting szolgáltatásokat válasszon.

12. Közösségi támogatás

Ne feledd, hogy a WordPress egy egész közösség szakértőkből, fejlesztőkből, tervezőkből, írókból és még rengeteg egyéb szakmából, ehhez hasonló felhasználókból, akik mindig melletted állnak, bármi történjen is.

Ezeken a szakértőkön kívül külön támogató fórumaik is vannak, amelyek segíthetnek az embereknek, ha bármilyen problémába ütköznek. Mindössze annyit kell tenned, hogy írsz ezekbe a támogatási fórumokba, és rövid időn belül válaszolnak Neked.

A WordPress weboldalhoz különféle cikkek és blogok találhatók, amelyek segíthetnek megoldani a SEO-val kapcsolatos problémáidat is. Tehát óriási népszerűségének köszönhetően a közösség támogatása hatalmas.

Következtetés

A WordPress a legjobb CMS platform arra, hogy weboldalad előkelő helyen helyezd el a Google-on. Viszont, most miután elolvastad ezt a kis bejegyzésünk, biztosan meg kaptad a választ: Miért a WordPress a legjobb a SEO számára?

Megtudtuk, hogy a keresőmotorok jelentik az organikus forgalom fő forrását minden weboldal számára. Ezért van olyan nagy jelentősége a SEO-nak a piacon. A WordPress pedig még könnyebbé teszi az számodra, hogy rendkívül SEO-barát legyél, és olyan optimalizált weboldalt készíthess, amely jól rangsorol, és gondoskodik a SEO elemekről.

További információért fordulj WordPress fejlesztőcsapatunkhoz, és képzett csapatunk örömmel segít Neked!