GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • WordPress használatának 9 fő előnye
WordPress

WordPress használatának 9 fő előnye

Ha komolyan gondolod vállalkozásod, érdemes elgondolkodnod egy weboldal létrehozásán (amennyiben még nincs). A weboldal létfontosságú eszköze az online marketingnek, amely jelentősen javíthatja a márkaépítést és a leadek generálását.

Ha weboldal készítésről van szó, a WordPress a legjobb választás.

Valószínűleg hallottál már róla, de most többet megtudhatsz arról, hogy mi is az a WordPress. Azt is megtudhatod, miért szereti sok weboldaltulajdonos, és miért érdemes ezt a platformot használnod üzleti webhelyedhez.

A bejegyzés végére meggyőződhetsz arról, hogy honlapod létrehozásához csak a WordPressre van szükséged.

Mi az a WordPress?

Sokan úgy ismerik a WordPress-t, mint egy egyszerű blogoldalt. De ez egy általános tévhit.

Az évek során a WordPress erőteljes weboldal készítővé és tartalomkezelő rendszerré (CMS) fejlődött. Kivételes teljesítményével pedig sikerült a mezőny legnépszerűbbjévé válnia, megelőzve a versenytársakat, a Joomla-t és a Drupal-t.

Idővel a WordPress a weboldalak létrehozásának és kezelésének egyik legjobb változata lett. Legyen szó blogokról, személyes oldalakról, üzleti weboldalakról vagy webáruházakról.

Miért olyan népszerű a WordPress?

A WordPress a legnépszerűbb webhelykészítő és CMS világszerte.
Valójában a weben található összes honlap 35%-át ez adja. Ez az interneten található weboldalak egyharmadát jelenti.

WordPress hasznalata

Még a legnépszerűbb márkák is a WordPress-t használják weboldalaik működtetésére, többek között a Time Magazine, a TechCrunch és a Target. Számokban kifejezve az említett CMS a világ vezető honlapjainak 14,7%-át teszi ki.

De miért olyan népszerű a platform?

Egyszerű: a WordPress könnyen használható és elég rugalmas ahhoz, hogy különféle típusú honlapokat készíthessünk vele.

Mindkét legnagyobb versenytársa, a Joomla és a Drupal bizonyos szintű kódolási ismereteket igényel ezeknek a platformoknak a használatához. A WordPresshez nem feltéltelük szükséges.

Bár a WordPress lehetővé teszi a tapasztalt felhasználók számára, hogy fejlett kódolási ismeretekkel dolgozzanak, ez nem követelmény. Ehelyett a platform alapvető funkciókat kínál a kezdőknek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy bármilyen programozási nyelv technikai ismerete nélkül is létrehozzanak egy weboldalt.

Ez egy kényelmes funkció, különösen elfoglalt magánszemélyek és cégtulajdonosok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy még az alapvető kódolás megtanulására is fordítsanak időt.

Ez is az egyik olyan dolog, ami megkülönbözteti a WordPress-t a versenytársak közül.

Ilyen kényelem mellett nem csoda, hogy a WordPress megbízható weboldalkészítő, amellyel naponta több mint 500 honlapot hoznak létre.

A WordPress használatának előnyei

A fenti számok is azt bizonyítják, hogy a WordPress a legjobb választás új weboldalak készítéséhez szerte a világon.

A WordPress azonban nem csak népszerű, hanem rengeteg előnnyel is rendelkezik felhasználói számára. Íme néhány kulcsfontosságú előnye annak, ha a WordPresst üzleti vagy személyes weboldalad működtetésére használod.

1.  Rugalmasság

Bármire is van szüksége weboldaladnak, a WordPress teljesíteni tudja.

Függetlenül attól, hogy egy alapvető weboldalara van szükséged személyes blogok közzétételéhez és portfólió bemutatásához, vagy összetett verzióra van szükséged egy webáruház, vagy multinacionális vállalat működéséhez, ezzel a szoftverrel ezt megteheted.

Az említett weboldalkészítő számos témát és beépülő modult kínál (plugin), amelyek alkalmazkodnak a vállalkozások változó követelményeihez. Igényeidtől függően a WordPress lehet olyan bonyolult vagy egyszerű, hogy különféle célokat szolgáló weboldalak széles skáláját hozhatod létre és kezelheted.

Rugalmassága azonban itt nem ér véget.

Használhatod a WordPress-t a technikai tapasztalataidtól függetlenül is. Mindenki számára felhasználóbarát élményt nyújt, legyél kezdő, haladó fejlesztő vagy a kettő között. Ezzel el is jutottunk a következő ponthoz.

2.  Könnyű használat

Akár néhány kattintással elindíthatod saját webhelyed a WordPress segítségével. Igen, akkor is létrehozhatsz egy weboldalt, ha nincs kódolási ismereted.

De ez még nem minden, ha a szoftver egyszerű használatáról beszélünk.

Az említett CMS egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága az egyszerűsített tartalomkészítés.

Sok weboldaltulajdonos időigényesnek tartja új oldalak, blogbejegyzések és képek rendszeres hozzáadását, helyes megformázását. De nem a WordPress-szel!

Egyszerű kezelőfelületének köszönhetően a tartalom létrehozása itt gyerekjáték.

Az irányítópult menüjéből mindent elérhetsz, ami egy új bejegyzés létrehozásához szükséges. Ahol szövegszerkesztőket, médiafájlok feltöltésének módjait és formázási eszközöket találhatsz.

Még saját magad is elvégezheted az egyszerű weboldalfrissítéseket. Nem kell várnod a weboldal fejlesztőre, mert a WordPress gond nélkül lehetővé teszi a weboldal teljes irányítását.

3.  Folyamatosan fejlődik

A WordPress csapata tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a weboldal sebessége és teljesítménye a felhasználók számára. Ezért dolgoznak mindig a platform fejlesztésén.

A WordPress használatakor számíts arra, hogy időnként kiadnak néhány fontosabb alapvető és kisebb frissítést. Ez a kisebb hibák kijavítására, valamint a sebesség és a teljesítmény javítására, a jobb felhasználói élmény érdekében történik.

Nem csak a szoftver fejlődik folyamatosan, hanem a bővítményei és a témái is. Ez létfontosságú, mert az elavult bővítmények és témák gyakori okok, amelyek lelassítják a weboldal sebességét.

A WordPress tudja automatikusan frissíti magát. Ha pedig valaha manuálisan kellene frissítened a szoftververziót, a témákat vagy a beépülő modulokat, azt egyszerűen megteheted, ha rákattintasz a „Frissítés most” gombra.

4.  Témák és beépülő modulok egyszerű integrációja

A nagy és növekvő könyvtárnak köszönhetően a WordPress szinte minden típusú weboldalhoz megfelelő témát kínál. Legyen szó személyes blogról, üzleti weboldalról vagy online webáruházról, választhatsz az alapvető és prémium témák közül, amelyek elérhetők a WordPress témakönyvtárán keresztül, vagy megvásárolhatók harmadik fél tervezői és dizájnpiacain.

A témákhoz hasonlóan a platform rengeteg beépülő modult is kínál speciális funkciók hozzáadásához a weboldalhoz. A beépülő modul (plugin) egy olyan szoftver, amelyet a WordPresshez készítettek, hogy bizonyos funkciókat hajtson végre a honlapon. Ez magában foglalja az elemzéseket, a kapcsolatfelvételi űrlapokat, a bevásárlókosarakat és egyebeket.

Miután kiválasztottad a témát és a beépülő modulokat, könnyedén integrálhatod őket weboldaladba. A WordPress problémamentes testreszabást tesz lehetővé anélkül, hogy kódolnod kellene. Éppen ezért nagyszerű választás a kódolást nem ismerő felhasználók számára.

WordPress weboldal témák

5.  Magasabb helyezés a SERP-ben (jobb SEO rangsorolás)

Az olyan keresőmotorok, mint a Google, szeretik a WordPress-t. Ez mit jelent a weboldaladra nézve?

Honlapod nagyobb valószínűséggel jelenik meg a keresőmotor eredményoldalán (SERP).

A WordPress célja a weboldalak keresőoptimalizálása. A SEO segítségével a honlapok nagyobb forgalmat érhetnek el az organikus keresőmotorok eredményein keresztül.

Egyszerűbben fogalmazva, könnyebben megtalálható lesz weboldalad, ha a felhasználók bizonyos kulcsszavakra keresnek a Google-on és egyéb keresőmotorokban.

Ennek az az oka, hogy a WordPress tiszta és egyszerű kódot használ. A WordPress tartalmaz néhány beépített eszközt és bővítményt is, amelyek SEO-barátak. Például lehetővé teszi, hogy minden oldalt, bejegyzést és képet adott kulcsszavakra optimalizálj.

Ha helyesen csinálod megkönnyíted a keresőmotorok számára a weboldalad feltérképezését és indexelését. Az ilyen SEO-funkciókkal a WordPress általában magasabb rangot jelent a keresőmotorokban, mint mások.

6.  Biztonság

Általánosságban elmondható, hogy a WordPress biztonságos platform egy weboldal futtatásához. A biztonságot szem előtt tartva készült, ami nyilvánvaló a fenyegetések leküzdésére irányuló folyamatos frissítések során.

Az internet azonban még mindig kiszámíthatatlan. Lesznek rosszindulatú támadások, hackerek és rosszindulatú programok, amelyek feltörhetik honlapod.

A jó hír az, hogy a WordPress lehetővé teszi honlapod biztonságának fokozását a behatolók elleni további védelemmel szemben.

A jelszavas védelem, a kéttényezős hitelesítés és az SSL-tanúsítványok integrálásától a WordPress biztonság és biztonsági beépülő modulok telepítéséig a platform biztosítja, hogy biztonságban legyél a kiberbűnözéssel szemben.

Ez akkor lesz sikeres igazán, ha éber maradsz, és bevezetsz néhány, a rendszeren elérhető biztonsági bevált gyakorlatot.

7.  Mobil használhatóság

A mai világban a mobil reszponzivitás elengedhetetlen minden weboldalhoz. Mind a közönség, mind a keresőmotorok megkövetelik, hogy webhelyed jól nézzen ki mobileszközökön. De miért?

Először is, a forgalom 52%-a mobileszközökről érkezik. Ilyen számok mellett le kell nyűgözni a mobilról érkező felhasználókat is, és marasztalni kell őket, és egy mobilbarát weboldal éppen ebben segíthet.

Másodszor, a mobil reszponzivitás a keresőmotorok rangsorolásában is szerepet játszik. Ha magasabb helyezést szeretnél elérni a SERP-ben, weboldalad mobilra kell optimalizálni.

Szerencsére a WordPress keményen törekszik a mobil használhatóságra. Ez a rendszer arra készült, hogy reszponzív dizájnt, optimalizált képeket, mobilbarát bővítményeket és gyors webhelysebességet biztosítson.

8.  Urald a tartalmad

Eredetileg blogolási platform volt, így elvárhatod, hogy a WordPress megfeleljen tartalmi igényeidnek.

A tartalom közzététele ezen a platformon egyszerű. Beépített blogfunkciót kínál, amely lehetővé teszi új bejegyzés hozzáadását bármikor és bárhol. Nem szükséges külön blogot létrehozni, ami megkímél Téged minden gondtól.

A WordPress lehetővé teszi, hogy e-mail-előfizetéseket és RSS-t állíts be a blogodhoz. Ebben a CMS-ben kommentelési lehetőség is van, sőt egyszerűen új blogbejegyzéseket is felvehetsz weblapod egyéb oldalaira.

A WordPress segítségével akkor is használhatod a blog funkcióit, ha honlapod nem kapcsolódik a blogíráshoz. Ez ideálissá teszi a vállalkozásoddal kapcsolatos közlemények vagy frissítések közzétételét.

WordPress könnyű használat, tartalomfeltöltés

9.  Nagyszerű támogatás

Mivel a weboldaltulajdonosok több mint 30%-a használja a WordPress-t, soha nem fogsz kifogyni az útmutatókból, oktatóanyagokból és forrásokból szinte minden, a rendszerrel kapcsolatos problémára.

A felhasználók szerte a világon létre hoztak a WordPress-szerető csoportok közösségét. Különféle módon bevonják és segítik a többi felhasználót, beleértve a WordPress fórumokat és a WordPress táborokat.

De ez nem csak a WordPressre korlátozódik. Ez a közösség kiterjedhet az általad esetleg használt harmadik féltől származó alkalmazásokra is. Tehát biztos lehetsz benne, hogy az interneten nem lesz hiány forrásokból.

Ez azon a segítségen felül van, amelyet közvetlenül a WordPress támogatási csapatától kaphatsz. Ez magában foglalja a 24 órás élő chat-támogatást, az erőforrásokat és a dokumentációt, hogy a legtöbbet hozd ki a legnépszerűbb CMS rendszerből.

WordPress weboldal készítés

Most, hogy ismered a WordPress használatának előnyeit, ideje megtervezned első weboldalad.

Szerencsére a tervezőcégek megkönnyítik a hozzád hasonló felhasználók számára a WordPress-weboldal vizuális létrehozását. A professzionális megjelenésű témákkal és az intuitív oldalkészítőkkel párosítva pillanatok alatt elkészítheted saját weboldalad.

Íme néhány sablon, amit a kezdéshez ajánlunk:

Thrive témák

A Thrive Themes konverzióközpontú WordPress-témákat és beépülő modulokat kínál, amelyek segítenek a weboldalaknak vásárlókká, ügyfelekké és előfizetőkké alakítani a látogatókat. Biztosítja azokat az eszközöket, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy értékalapú, cselekvésre kész tartalmat jeleníts meg közönséged számára.

Elementor

Az Elementor szakemberek számára készült, a szabadúszóktól az ügynökségekig. Ez egy minden az egyben megoldás a gyorsabb teljesítményre optimalizált vizuális tervezéshez.

Divi

A Divi by Elegant Themes egy fejlett vizuális építő technológiát kínál, amely teljesen új szintre emeli a WordPress-t. Tartalmaz egy vizuális szerkesztőt, amely felváltja a szabványos WordPress bejegyzésszerkesztőt, amelyet a tervező szakemberek és az újoncok egyaránt élvezhetnek.

Válaszd a WordPresst weboldalad megerősítéséhez

Ha könnyen használható és rugalmas webhelykészítőt keresel, a WordPress a legjobb választás. Ez a platform szinte semmilyen erőfeszítést nem igényel azoktól a vállalkozások tulajdonosaitól, akik csak az első weboldalukat szeretnék létrehozni, nem felétlenül szükséges kódolási tudás, nem kell tervezési szakértelem.

A rengeteg elérhető téma és beépülő modul segítségével néhány kattintással létrehozhatod weboldalad. A honlap karbantartása sem jelent problémát ennek a rendszernek a használatával.

Összefoglalva, a WordPress egyszerűen a legjobb választás egy webhely létrehozásához és kezeléséhez. Nem hiába lett a legnépszerűbb CMS a világon.

WordPress weboldal készítés