GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

  • Home
  • Az 5 leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek, amikor új WordPress weboldalt hoznak létre és hogyan lehet elkerülni őket
WordPress hiba

Az 5 leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek, amikor új WordPress weboldalt hoznak létre és hogyan lehet elkerülni őket

Egy WordPress weboldal nagyszerű módja lehet az online jelenlét kiépítésének, de fontos, hogy helyesen állítsd be, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa.
Íme, az öt leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek egy új WordPress weboldal beállításakor, és hogyan kerülheted el őket.

1. hiba: Nem biztosítják weboldalukat:

A WordPress weboldal beállításának egyik legfontosabb lépése a honlap megvédése a potenciális támadóktól. Ez magában foglalja az erős jelszavak használatát, a kétfaktoros hitelesítés engedélyezését és egy SSL-tanúsítvány telepítését a domainre. Megfelelő biztonsági intézkedések nélkül kiszolgáltatottá teszik magukat a rosszindulatú támadásoknak, amelyek veszélyeztethetik weboldaluk integritását. Győződj meg róla, hogy időt szánsz a honlap megfelelő biztosítására, mielőtt élesbe helyeznéd.

2. hiba: Nem készítenek biztonsági mentést weboldalukról:

A webhely rendszeres biztonsági mentése egy másik fontos lépés a biztonság és a hosszú élettartam biztosításában. Ha valami történne, és elveszítenéd az összes tartalmad, vagy egy hacker behatolna a weboldaladra, a biztonsági mentésnek köszönhetően nem kellene a nulláról újrakezdened. Számos plug-in áll rendelkezésre az egyszerű biztonsági mentésekhez, amelyek automatizálják a folyamatot, így nincs mentség arra, hogy ne tedd meg!

3. hiba: A weboldal rossz optimalizálása a SEO-ra:

A SEO (keresőoptimalizálás) az, ami segít a keresőmotoroknak megtalálni és rangsorolni weboldaladat a keresési találati oldalakon. Bár a SEOhoz sok minden hozzátartozik – például a kulcsszókutatás és a tartalomoptimalizálás -, az egyik legegyszerűbb módja a kezdésnek egy XML-sitemap beállítása, amely leírja a weboldal összes oldalának szerkezetét, hogy a keresőrobotok hatékonyabban kússzák be azokat. Emellett győződj meg róla, hogy minden képének alt címkéi releváns információkkal vannak kitöltve, hogy a keresőmotorok jobban indexelhessék azokat is.

4. hiba: Túl sok bővítmény és téma telepítése:

A bővítmények és témák nagyszerű eszközök lehetnek a funkciók hozzáadásához vagy a weboldal megjelenésének testreszabásához, de ezek is magukban hordozzák a kockázatokat. A túl sok plugin és téma telepítése jelentősen lelassíthatja weboldalad, és növelheti a biztonsági sebezhetőségek esélyét a verziók közötti inkompatibilitási problémák stb. miatt. Válogasd meg, hogy milyen bővítményeket és témákat telepítesz, és csak azokat tartsd meg, amelyek feltétlenül szükségesek a weboldal működtetéséhez és javításához – így a látogatók számára is biztosíthatod a könnyebb karbantartást és a gyorsabb betöltési időt!

5 hiba: Az Analytics nyomkövetés nem megfelelő beállítása:

Az analitikai nyomon követés kulcsfontosságú, ha meg akarod érteni, hogyan lépnek kapcsolatba a felhasználók a weboldaladdal, milyen oldalakat látogatnak leggyakrabban, honnan érkeztek stb. Az analitikai nyomon követés helytelen beállítása pontatlan adatokat eredményezhet, ami tévútra vezethet, amikor döntéseket hozol a változtatásokkal vagy fejlesztésekkel kapcsolatban a honlapon. Kövesd pontosan az utasításokat az olyan nyomonkövetési eszközök, mint a Google Analytics vagy a Hotjar beállításakor, mivel itt még a kis hibák is nagy problémákat okozhatnak a későbbiekben.

Ezen egyszerű tippek követése segít abban, hogy elkerüld a gyakori hibákat, amelyeket az emberek elkövetnek egy új WordPress weboldal létrehozásakor, és jó úton induljon el egy sikeres webes jelenléttel!