GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

 • Home
 • Miért fontos a SEO szövegírás a weboldalad sikerességéhez?
SEO szövegírás

Miért fontos a SEO szövegírás a weboldalad sikerességéhez?

A SEO szövegírás fontossága a weboldalad sikerességéhez több szempontból is megmutatkozik. Először is, a keresőmotorok a kulcsszó kifejezésekre optimalizált szövegek alapján rangsorolják az oldalakat a keresési eredmények között. Ha az oldalad tartalmát a célközönséged számára releváns keresési kifejezésekre optimalizálod, nagyobb eséllyel fog megjelenni a keresési eredmények között, és így több látogatót szerezhetsz.

Másodszor, a SEO szövegírás segítségével elérheted, hogy az oldalad tartalma releváns legyen a célközönséged számára. Ha az oldaladon szereplő szövegek értékesek és hasznosak a célközönséged számára, akkor növelheted az oldal látogatottságát, és így oldalad az üzleti céljaidat is elérheti. Például, ha az oldaladat üzleti célokra használod, és szeretnél általa ügyfeleket szerezni, akkor a SEO szövegírás segítségével elérheted, hogy az oldalad a keresési eredmények között előkelőbb helyen jelenjen meg, és így több emberhez jusson el a hirdetésed.

Végül, a SEO szövegírás segítségével elérheted, hogy az oldalad még értékesebb legyen a célközönséged számára. Ha az oldaladon szereplő szövegek érdekesek és hasznosak a célközönséged számára, akkor az oldaladat többször fogják meglátogatni, és így növelheted az oldal látogatottságát. Emellett a SEO szövegírás segítségével elérheted, hogy az oldalad még értékesebb legyen a keresőmotorok számára is, így még nagyobb eséllyel fog megjelenni a keresési eredmények között. A SEO szövegírás tehát nemcsak a célközönséged számára értékes tartalmakat készít, hanem segít abban is, hogy az weboldaladat a keresőmotorok is értékeljék és rangsorolják. Így honlapod sikerességéhez a keresőmotorok és a célközönséged egyaránt számítanak, és a SEO szövegírás segítségével egyaránt eléred őket.

Hogyan használd a kulcsszavakat a szövegírás során?

A SEO szövegírás során fontos figyelni a kulcsszavak használatára, mivel ezek segítenek a keresőmotoroknak az oldal tartalmának megértésében, és befolyásolják az oldal rangsorolását a keresési eredmények között.

Ha szeretnéd használni a kulcsszavakat a szövegírás során, akkor először is érdemes lehet kiválasztani néhány olyan kulcsszót, amelyekre a célközönséged általában rá keres. Erre többféle módszer is létezik. Például használhatsz kulcsszókutató eszközöket, amelyek megmutatják, hogy milyen kulcsszavakat használnak a célközönséged általában a keresések során. Emellett figyelheted a konkurenciád oldalait is, és megpróbálhatod megtudni, hogy milyen kulcsszavakat használnak ők.

Miután kiválasztottad a célkereső kifejezéseket, érdemes lehet beépíteni őket a szövegbe. A kulcsszavakat a címekben, a fejezetcímekben és a szövegben is használhatod. Fontos azonban, hogy ne vidd túlzásba a kulcsszavak használatát, mivel a keresőmotorok figyelik azt is, hogy mennyire természetesen használod őket. Ha túl sok kulcsszót használsz, az zavaró lehet az olvasók számára, és csökkentheti az oldal értékét a keresőmotorok számára. Emellett fontos figyelni arra is, hogy a kulcsszavakat természetesen használd a szövegben, és ne állíts be velük mesterséges mondatokat.

Egy másik tipp a kulcsszavak használatához az, hogy használj LSI (latent szemantikus index) kulcsszavakat is. Az LSI kulcsszavak olyan kifejezések, amelyek összefüggésben állnak a célkereső kifejezésekkel, de nem ugyanazok. Például, ha a célkereső kifejezésed a „fitness edzéstervek” lenne, az LSI kulcsszavak lehetnének például a „testmozgás”, „életmódváltás”, „egészséges táplálkozás” stb. Az LSI kulcsszavak használatával növelheted az oldalad relevanciáját a keresőmotorok számára, és természetesebbé teheted a szöveget.

Miként építsd be a hivatkozásokat (linkeket) az oldaladba?

A SEO szövegírás során fontos figyelni a hivatkozások használatára is, mivel ezek segítenek a keresőmotoroknak az oldal fontosságának megértésében, és befolyásolják az oldal rangsorolását a keresési eredmények között.

Ha szeretnéd beépíteni a linkeket az oldaladba, először is érdemes lehet kiválasztani olyan forrásokat, amelyek relevánsak az oldalad tartalmához. A linkeknek értékesnek és hasznosnak kell lenniük a célközönséged számára, és összhangban kell lenniük az oldalad témájával.

Miután kiválasztottad a hivatkozandó forrásokat, érdemes lehet beépíteni őket a szövegbe. A hivatkozásokat a szövegben link formájában lehet elhelyezni, így ha az olvasók kattintanak rajtuk, akkor a hivatkozott oldalra navigálhatnak. Fontos azonban figyelni arra, hogy ne túl sok hivatkozást használj, mivel ez zavaró lehet az olvasók számára, és csökkentheti az oldal értékét a keresőmotorok számára, fontos figyelni arra is, hogy a hivatkozások helyesen működjenek.

Egyéb tippek a hivatkozások beépítéséhez:

 • Használj különböző típusú hivatkozásokat, így például belső hivatkozásokat az oldaladon belül, valamint külső hivatkozásokat más oldalakra. Így az oldalad struktúrája is jobban érthető lesz a keresőmotorok számára, és növelheted az oldal értékét.
 • Válassz olyan forrásokat, amelyek maguk is értékesek és jó minőségűek. A hivatkozások értéke a céloldal minőségétől is függ, így ha olyan oldalakra hivatkozol, amelyek maguk is értékesek és hasznosak, akkor az oldalad is értékesebbé válik a keresőmotorok számára.
 • Használj olyan hivatkozásokat is, amelyek más nyelveken íródnak. Így az oldalad elérhetővé válik más országokban is, és növelheted az oldal látogatottságát.
 • Ne feledkezz meg a hivatkozások helyes formázásáról sem. A hivatkozásoknak könnyen átláthatónak és olvashatónak kell lenniük.
 • Használj olyan hivatkozásokat is, amelyek a célközönséged számára érdekesek és hasznosak lehetnek. Így nemcsak a keresőmotorok, hanem a célközönséged is értékelni fogja az oldaladat, és így növelheted az oldal látogatottságát.
 • Figyelj oda a hivatkozások helyes használatára is. Ne használj olyan hivatkozásokat, amelyek nem relevánsak az oldalad tartalmához, mivel ez zavaró lehet az olvasók számára, és csökkentheti az oldal értékét a keresőmotorok számára. Emellett ne használj olyan hivatkozásokat sem, amelyek nem működnek, mivel ez frusztráló lehet az olvasók számára.

Ezekkel a tippekkel segítheted a hivatkozások (linkek) beépítését az oldaladba, és növelheted az oldal értékét a keresőmotorok számára. Emellett fontos figyelni az oldal struktúrájára is, mivel ez is befolyásolja az oldal rangsorolását a keresési eredmények között. Például használj címeket és fejezetcímeket, hogy segítsd a keresőmotorokat az oldal tartalmának megértésében, és használj bekezdéseket és listákat, hogy növeld az olvashatóságot és az áttekinthetőséget.

Milyen eszközöket használjunk a SEO szövegírás során?

A SEO szövegírás során számos eszközt lehet használni, amelyek segíthetnek a szöveg optimálisabbá tételében. Néhány példa az ilyen eszközökre:

 • Keresőkifejezések kutatóeszközök: Ezek az eszközök segítenek megkeresni a célközönséged számára releváns keresőkifejezéseket, és megmutatják, hogy az adott kifejezések mennyire népszerűek a keresőkben. Példák ilyen eszközökre: Google Ads Keyword Planner, Ahrefs Keywords Explorer, SEMrush stb.
 • SEO kiegészítők: Ezek az eszközök segítenek az oldalad SEO-optimalizálásában. Példák ilyen eszközökre: Yoast SEO, All in One SEO Pack, Rank Math stb. (WordPress esetén).
 • Online szövegszerkesztő eszközök: Ezek az eszközök segítenek a szöveg olvasmányosabbá tételében, és a kulcsszavak sűrűbb elhelyezésében. Példák ilyen eszközökre: Hemingway App, Grammarly, ProWritingAid stb.
 • Google Analytics: A Google Analytics segítségével követheted az oldalad látogatottságát és a látogatók viselkedését. Ennek segítségével többek között megtudhatod, hogy mely keresési kifejezések segítségével találtak rá az oldaladra a látogatók, mely oldalakat látogatták meg leginkább, mennyi időt töltöttek az oldalon, és milyen eszközökön keresztül érkeztek az oldalra.
  A Google Analytics használatával képet kaphatsz arról, hogy milyen hatékonysággal működik az oldalad, és mely területeken kell még javítani.
 • Online SEO ellenőrző eszközök: Ezek az eszközök segítenek ellenőrizni az oldalad SEO-ját, és javaslatokat tesznek az optimálisabbá tételére. Példák ilyen eszközökre: Google Search Console, Moz, Woorank stb.
 • Online szószedetek és szinonimaszótárak: Ezek az eszközök segítenek a szókincs bővítésében és a kulcsszavak kreatívabb elhelyezésében a szövegben.
 • Képszerkesztő eszközök: A képek használata segít megtölteni az oldalt tartalommal, és növeli az olvasói élményt. Példák ilyen eszközökre: Adobe Photoshop, GIMP stb.

Használj bátran többféle eszközt is a SEO szövegírás során, hogy minél optimálisabb szöveget készíthess az oldalad számára.

Hogyan válassz ki kulcsszó kifejezéseket az oldalad számára?

Az oldalad számára releváns célkereső kifejezések kiválasztásához néhány tippek:

 • Kezdd a célközönséged meghatározásával: Gondold át, hogy kik azok az emberek, akiket szeretnél elérni az oldaladdal. Milyen korúak, milyen foglalkozásuk van, milyen érdeklődési körökkel rendelkeznek, és milyen problémákkal küzdenek, amelyekre az oldalad segítséget nyújthat.
 • Használj keresőkifejezések kutatóeszközöket: Ilyen eszközök segítenek megkeresni a célközönséged számára releváns keresőkifejezéseket. Példák ilyen eszközökre: Google Ads Keyword Planner, Ahrefs Keywords Explorer, SEMrush stb.
 • Gondold át, hogy milyen kulcsszavakat használnának a célközönséged tagjai: Próbáld meg elképzelni, hogy ha te lennél a célközönség tagja, milyen kulcsszavakat használnál a kereséshez.
 • Válassz olyan kulcsszavakat, amelyek megfelelnek az oldalad tartalmának: Válassz olyan kulcsszavakat, amelyek jól lefedik az oldalad tartalmát, de ne használj túl sok kulcsszót, mivel ez zavaró lehet az olvasók számára.
 • Vedd figyelembe a keresőkifejezések népszerűségét: Válassz olyan keresőkifejezéseket, amelyek népszerűek a keresőkben, de ne feledkezz meg arról sem, hogy az oldalad számára releváns keresőkifejezéseket is válassz.
 • Használj long tail keresőkifejezéseket is: A long tail keresőkifejezések hosszabb, részletesebb kifejezések, amelyek kevésbé népszerűek, de pontosabban célozzák meg a keresési szándékot.
 • Változtass a kulcsszavakon időről időre: Ne állj meg a keresőkifejezések kiválasztásánál, hanem folyamatosan figyeld az oldalad teljesítményét, és ha szükséges, változtass a kulcsszavakon.

Hogyan tartsuk frissen az oldal tartalmát a SEO szempontjából?

Az oldal tartalmának frissen tartása nagyon fontos a SEO szempontjából, mivel a keresőmotorok szeretik a gyakran frissülő oldalakat, és jobban rangsorolják őket. Néhány tipp, hogyan tartathatod frissen az oldalad tartalmát:

 • Készíts rendszeresen új tartalmakat: Gondold át, hogy milyen típusú tartalmakat készíthetsz a weboldalad számára, és rendszeresen publikálj új tartalmakat. Lehetnek ezek blogbejegyzések, videók, infografikák, stb.
 • Frissítsd a régi tartalmakat: Ne feledkezz meg arról sem, hogy a régi tartalmakat is frissítsd időről időre. Ellenőrizd, hogy az oldalad tartalma még aktuális-e, és ha szükséges, frissítsd azt.
 • Használj meta címkéket és leírásokat: A meta címkék és leírások segítenek a keresőmotoroknak az oldal tartalmának megértésében, így érdemes odafigyelni rájuk. Frissítsd őket rendszeresen, hogy a keresőmotorok számára is relevánsak legyenek.
 • Figyelj a hivatkozásokra: Vigyázz, hogy a hivatkozások, amelyeket az oldaladon használsz, relevánsak és aktuálisak legyenek. Ha szükséges, frissítsd őket, hogy a keresőmotorok számára is értékesek legyenek.
 • Készíts Sitemap-et: A Sitemap segítségével megadhatod a keresőmotoroknak, hogy mely oldalak találhatóak az oldaladon, és milyen gyakran frissülnek. A Sitemap segítségével a keresőmotorok könnyebben tudják átfésülni az oldaladat, és megtalálni az összes URL-t.
 • Használj social media platformokat: A social media platformok segítségével növelheted az oldalad látogatottságát, és frissítheted az oldalad tartalmát. Készíts bejegyzéseket az oldalad új tartalmairól, és használd a hashtageket a tartalom célzottabb eléréséhez.
 • Használj SEO eszközöket: Vannak olyan SEO eszközök, amelyek segítenek a tartalom frissen tartásában. Ilyen eszközök például a Google Search Console vagy a Ahrefs. Használatukkal megtudhatod, hogy mely oldalakat keresik a legtöbben az oldaladon, és milyen hibákat találtak a keresőmotorok az oldaladon.
 • Kérj visszajelzéseket a látogatóktól: Kérj visszajelzéseket a látogatóktól az oldalad tartalmáról, és vedd figyelembe őket a frissítéseknél. Így biztosan olyan tartalmakat készítesz, amelyek érdeklik a célközönségedet.
szövegírás SEO