GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

 • Home
 • Weboldal készítés – alapvető tanácsok
weboldal készítés

Weboldal készítés – alapvető tanácsok

A weboldal készítés egy nagyon összetett folyamat, amelyhez számos tényezőt kell figyelembe venni. Az alábbiakban olyan alapvető tanácsokat adunk, amelyek segíthetnek a weboldal készítés folyamatában:

 1. Határozd meg a céljaidat

  Mielőtt nekiállnál a weboldal készítésének, fontos, hogy tisztázd magadban, milyen célt szeretnél elérni a weboldallal. Például, ha üzleti céljaid vannak a weboldallal, akkor fontolóra kell venned, hogy milyen termékeket vagy szolgáltatásokat szeretnél értékesíteni rajta, és milyen célcsoportot szeretnél megszólítani.
 2. Válassz megfelelő domain nevet

  A domain neved az a webcím, amely alatt a weboldalad elérhető lesz az interneten. Fontos, hogy a domain neved összhangban legyen a céljaiddal és a weboldalad tartalmával, valamint könnyen megjegyezhető legyen.
 3. Válassz megfelelő weboldalkészítő eszközt

   Ma már számos olyan weboldalkészítő eszköz áll rendelkezésre, amelyekkel egy profi weboldalt tudsz készíteni anélkül, hogy programozói ismeretekkel rendelkeznél. Válassz olyan eszközt, amely megfelel a szükségleteidnek és a tudásodnak.
 4. Tervezd meg a weboldal felépítését

  A weboldal felépítésének tervezésekor fontolóra kell venned, hogy milyen tartalmakat szeretnél megjeleníteni a weboldalon, és milyen navigációs struktúrát szeretnél kialakítani. A jól megtervezett felépítés segíthet a látogatók számára a weboldal használatában, valamint elősegítheti az oldal SEO-s eredményeinek javulását is.
 5. Szerezz be megfelelő tartalmat

  A weboldal tartalma az az információ, amelyet a látogatók látnak a weboldalon. A tartalomnak relevánsnak, érdekesnek és hasznosnak kell lennie, hogy a látogatók visszatérjenek a weboldalra. Törekedj a tartalom minőségére és frissességére is. Gondolj a SEO-ra is, amikor a tartalmakat írod, hogy segítsd a weboldalad előkelőbb helyen való megjelenését a kereső eredmények között.
 6. Ötletelj a weboldal designjáról

  A weboldal designja az a megjelenés, amelyet a látogatók látnak a weboldalon. A designnak összhangban kell lennie a weboldal céljaival és a célcsoporttal, valamint megkülönböztetőnek és egyedinek kell lennie. Gondolj a színvilágra, a betűtípusokra, az elrendezésre és a grafikákra is.
 7. Törekedj a mobilbarát megjelenésre

  Ma már sok látogató használ okostelefont vagy táblagépet a weboldalak megtekintésére. Fontos, hogy a weboldalad jól nézzen ki és működjön minden eszközön, ezért törekedj a mobilbarát megjelenésre.
 8. Figyelj a weboldal sebességére

   A lassú weboldalak sok látogatót elriaszthatnak. Törekedj a gyors betöltési sebességre, hogy a látogatók ne veszítsék el a türelmüket.
 9. Gondolj a biztonságra

   A weboldalad adatait és a látogatóid adatait is védd megfelelő biztonsági intézkedésekkel.
 10. Ne feledd a SEO-t

  A SEO (Search Engine Optimization, vagyis keresőoptimalizálás) a weboldalad láthatóságának növelésére szolgáló technikák összessége. A SEO segíthet abban, hogy a weboldalad előkelőbb helyen jelenhessen meg a kereső eredmények között, ami növelheti a látogatottságodat is.

Reméljük, hogy ezek a tanácsok segítségedre lesznek a weboldal készítésében. Ha bármilyen további kérdésed lenne, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot.

weboldal készítés