GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

 • Home
 • Hogyan értékel a Google egy weboldalt?
Hogyan értékel a Google egy weboldalt

Hogyan értékel a Google egy weboldalt?

A Google keresőmotor napjaink egyik legfontosabb online platformja, és a keresőben való megjelenés kulcsfontosságú lehet minden weboldal számára. Azonban, ahhoz egy weboldal a kereső első oldalára kerüljön, számos tényezőnek kell megfelelnie. Ezek közül a legfontosabbak azok a keresőoptimalizálási (SEO) technikák, amelyek segítenek a weboldalnak a Google algoritmusában való magasabb helyezésében. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy hogyan értékeli a Google a weboldalakat, és hogyan javíthatod azok helyezését a keresőben.

Hogyan értékel a Google egy weboldalt?

A Google algoritmusának alapja a relevancia és az autoritás. Az algoritmus keresi a felhasználók számára a legrelevánsabb és legmagasabb minőségű tartalmat, amely a felhasználók igényeit kielégíti. A Google által használt rangsorolási rendszer számos tényezőt figyelembe vesz, amelyek közül néhányat az alábbiakban részletezünk:

A Google keresőmotor-értékelése három fő tényezőtől függ: a tartalom minősége, a weboldal szerkezete és a weboldal linkjei.

Tartalom minősége

A Google számára a tartalom minősége az egyik legfontosabb tényező a weboldal értékelésében. A tartalomnak relevánsnak, eredetinek és hasznosnak kell lennie a látogatók számára. A tartalomnak ki kell elégítenie a látogatók szükségleteit és elvárásait, valamint bizalmat kell keltenie bennük. A Google olyan algoritmusokat használ, amelyek az általános tartalmi minőséget értékelik, beleértve a helyesírást, a grammatikát és a tartalom hosszát is.

Weboldal szerkezete

A weboldal szerkezete a tartalmi minőség mellett a Google értékelésének másik fontos tényezője. A weboldalnak rendszerezettnek, jól strukturáltnak és könnyen navigálhatónak kell lennie a látogatók számára. A weboldalnak gyorsan kell betöltődnie, és a mobilkompatibilitás is fontos szempont. A weboldalnak tartalmaznia kell a megfelelő metaadatokat, például a címkeket, a leírást és a kulcsszavakat is.

Weboldal linkjei

A weboldal linkjei szintén fontos szerepet játszanak a Google értékelésében. A weboldalnak tartalmaznia kell a megfelelő belső és külső linkeket, amelyek segítik a felhasználók navigációját és hozzájárulnak a tartalom minőségéhez. A külső linkeknek olyan magas minőségű weboldalakról kell származniuk, amelyek relevánsak a weboldal tartalmához, és amelyek bizalmat keltenek a Google számára.

Hogyan javíthatod weboldalad értelését a Google szemében?

A következőkben bemutatjuk, hogyan javíthatja a weboldal értékelését a Google szempontjából:

1. Tartalom minősége

 • Írj eredeti és releváns tartalmakat, amelyek megfelelnek a célközönséged igényeinek és érdeklődésének
 • Használj kulcsszavakat, amelyek megjelennek a tartalomban természetesen, ne pedig túlzottan használd azokat, hogy kikerüld a Google büntetését
 • Kerüld a duplikált tartalmakat, mert ezek rossz hatással vannak a weboldal értékelésére

2. Weboldal szerkezete

 • Használj megfelelő címkéket, beleértve a H1, H2, H3 címkéket, amelyek segítik a tartalom strukturálását
 • Optimalizáld a weboldalad sebességét, amely magában foglalja a képek és videók optimális méretre csökkentését is
 • Legyen a weboldal mobilbarát, azaz minden eszközön és képernyőméreten jól működjön és jól olvasható legyen
 • Használj megfelelő metaadatokat, beleértve a címet, a leírást és a kulcsszavakat

3. Weboldal linkjei

 • Építsd fel a weboldal belső linkjeit a tartalom közötti kapcsolódások segítése érdekében
 • Szerezz linkeket magas minőségű, releváns weboldalakról, amelyek bizalmat keltenek a Google számára
 • Ellenőrizd a meglévő linkek működőképességét és javítsd a hibás vagy elavult linkeket

Összefoglalás

A Google keresőmotor-értékelése több tényezőtől függ, beleértve a tartalmi minőséget, a weboldal szerkezetét és a weboldal linkeit. Ahhoz, hogy a weboldal magasabb helyen jelenjen meg a keresési eredmények között, az említett tényezők figyelembevétele kulcsfontosságú. A megfelelő tartalom létrehozása, a weboldal strukturálása és optimalizálása, valamint a magas minőségű linkek elérése mind segíthet javítani a weboldal értékelését a Google számára.

Gyakori kérdések – Hogyan értékel a Google egy weboldalt?

Hogyan ellenőrizhetem a weboldalam sebességét?

A weboldal sebességének a mérésére az egyik legjobb eszköz a Google PageSpeed Insights. Ezen kívül a GTmetrix és a Pingdom is hasznos eszközök lehetnek a weboldal sebességének ellenőrzésére.

Hogyan tudom ellenőrizni a weboldalam tartalmának eredetiségét?

Használhatunk olyan eszközöket, mint a CopyScape, a Grammarly vagy a Plagiarism Checker X, amelyek segítenek megtalálni a másolatokat vagy a plagizált tartalmakat.

Milyen kulcsszavakat kell használnom a weboldalamon?

Használj kulcsszavakat, amelyek relevánsak a weboldal tartalmához és segítenek az embereknek megtalálni a weboldalad a keresőmotorokban. Kerüld azonban a kulcsszavak túlzott használatát, mert ezek a Google büntetését vonhatják maguk után.

Hogyan építhetem fel a weboldal belső linkekeit?

Készíts releváns tartalmakat, hogy más oldalakra mutató linkeket hozz létre. Használj megfelelő címkéket, például a H1, H2, H3 címkéket, amelyek segítik a tartalom strukturálását. Azonban ne használj túl sok belső linket, mert ezek a Google büntetését vonhatják maguk után.

Hogyan javíthatom a weboldalam linkeit?

Ellenőrizd a meglévő linkeket, és javítsd a hibás vagy elavultakat. Kérj linkeket magas minőségű, releváns weboldalakról, amelyek bizalmat keltenek a Googleben. Kerüld a linkcsere programokat, mert ezek a Google büntetését vonhatják maguk után.

Reméljük, hogy ez a cikk segített abban, hogy jobban megérts, hogyan értékeli a Google a weboldalakat, és hogyan javíthatod weboldalad értékelését. Ha további kérdései vannak, kérjük, ne habozz kapcsolatba lépni velünk.

Google értékelés