GamIT Hungary Kft. +36 30 792 1784 [email protected]

Weboldal készítés, keresőoptimalizálás

 • Home
 • Mennyibe kerül egy webáruház készítése?
Webáruház készítés ár

Mennyibe kerül egy webáruház készítése?

A webáruház fontossága a mai világban

A mai digitalizált világban a webáruházak egyre nagyobb szerepet töltenek be a kereskedelem terén. A vásárlók egyre inkább az online térben intézik bevásárlásaikat, hiszen ez kényelmesebb, gyorsabb és gyakran kedvezőbb áron juthatnak hozzá a kívánt termékekhez. A vállalkozások számára pedig elengedhetetlen, hogy megjelenjenek ebben a térben, ha versenyképesek szeretnének maradni.

Webáruház készítésének alapjai

A webáruház készítés nem egy egyszerű feladat, hiszen számos tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy egy jól működő, vásárlóbarát és sikeres online boltot hozzunk létre. A webáruház készítésének költségeit számos tényező befolyásolja, többek között a platform, a funkciók, a tervezés, a fejlesztés és a karbantartás.

Ebben a cikkben bemutatjuk a webáruház készítésének alapjait, és megvizsgáljuk a költségeket, hogy segítsünk az érdeklődőknek eligazodni az online boltok létrehozása terén. Szó esik az alap WooCommerce webáruházról, amit 100 000 Ft-ért készítünk, a domain névről és a tárhely szolgáltatásról, valamint az egyéb költségekről és lehetőségekről, mint például a testreszabás, bővítmények, online fizetési megoldások és a webáruház biztonsága. Végül pedig áttekintjük a webáruház készítés folyamatát, és összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Egy WooCommerce webáruház költségei

Webáruház készítés ára

Egy alap WooCommerce webáruház készítésének költsége nálunk, az OfficeHelpernél akár már 100 000 Ft+áfa. Ez az összeg magában foglalja a WooCommerce platformra épülő webáruház létrehozását, az alapvető funkciók beállítását, valamint az egyszerű, de stílusos megjelenésű webáruház téma teszreszabását. Az alap árban benne van továbbá a termékkategóriák és termékek feltöltése, valamint az online fizetési megoldások integrációja. Fontos megjegyezni, hogy az alap csomag nem tartalmaz egyedi, speciális bővítményeket, ezek külön költséget jelentenek.

Domain név

A domain név egy webáruház azonosítója az interneten, amely alapján a vásárlók megtalálhatják és felkereshetik az online boltot. A domain név költsége általában körülbelül 2 000 Ft/év, azonban ha velünk intéztetik a tárhely szolgáltatás regisztrációját, az első évben a domain név ingyenes, partner tárhelyszolgáltatónk jóvoltából. Fontos, hogy olyan domain nevet válasszunk, ami könnyen megjegyezhető, és jól tükrözi vállalkozásunk tevékenységét, hiszen ez segít abban, hogy a potenciális vásárlók könnyebben rátaláljanak az online boltunkra.

Tárhely szolgáltatás

A tárhely szolgáltatás biztosítja a webáruház fizikai tárolását, valamint az adatok és a honlap elérhetőségét az interneten. A tárhely szolgáltatás költsége általában 7-9 ezer Ft/év, és magában foglalja a webáruház adattárolását és a kapcsolódó szolgáltatásokat, mint például az e-mail tárhelyet és a biztonsági mentéseket. A tárhely szolgáltatások között különbségek lehetnek a tárhely mérete, a sávszélesség és a technikai támogatás tekintetében, ezért érdemes alaposan megvizsgálni a különböző ajánlatokat, mielőtt döntést hozunk.

Webáruház vásárlás

További költségek és lehetőségek

Egyedi tervezés és testreszabás

Az egyedi tervezés és testreszabás lehetővé teszi, hogy a webáruházunk megjelenése és funkcionalitása tökéletesen illeszkedjen vállalkozásunk igényeihez és a vásárlók elvárásaihoz. Az egyedi tervezés költségeit számos tényező befolyásolja, többek között a tervezői díjak, a fejlesztési idő és a kívánt funkcionalitások. Az egyedi tervezés költsége általában 50 000 Ft-tól kezdődik, de ez az összeg a bonyolultságtól és az igényektől függően növekedhet.

Bővítmények és modulok

A WooCommerce platform számos bővítményt és modult kínál, amelyek segítségével további funkciókat adhatunk hozzá a webáruházunkhoz. Ilyenek lehetnek például a marketing eszközök, a közösségi média integráció, az ügyfélszolgálati megoldások vagy a készletkezelő rendszerek. A bővítmények árai változóak lehetnek, egyesek ingyenesen elérhetőek, míg másokért éves díjat kell fizetni. A bővítmények átlagos költsége 5 000 – 20 000 Ft között mozog, de a pontos összeg a kiválasztott modultól függ.

Webáruház keresőoptimalizálás

A webáruház keresőoptimalizálása (SEO) elengedhetetlen ahhoz, hogy a webáruházunk könnyen megtalálható legyen a keresőmotorokban, mint például a Google. A SEO szakértők segíthetnek a webáruház struktúrájának, a kulcsszavaknak és a tartalomnak az optimalizálásában, hogy javuljon a weboldalunk rangsorolása és növekedjen a forgalom. A SEO szolgáltatások költségei változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokat és milyen hosszú távú támogatást szeretnénk igénybe venni. A SEO szolgáltatások átlagos költsége nálunk 20 000 Ft/hó+Áfa-tól indul, de ez az összeg változhat a vállalkozás méretétől és az igényektől függően.

Marketing és promóció

A webáruház sikerességéhez elengedhetetlen a hatékony marketing és promóció, amely segít abban, hogy növeljük az ismertséget, vonzzuk az új vásárlókat és fokozzuk az értékesítést. A marketingtevékenységek közé tartozhatnak például a közösségi média marketing, a hirdetések, az e-mail marketing és a tartalommarketing. A marketing költségei széles skálán mozoghatnak, attól függően, hogy milyen mértékben és milyen eszközökkel kívánjuk promóciós tevékenységeinket végezni. A marketing költségvetés meghatározása során érdemes figyelembe venni a célcsoportot, a marketing célkitűzéseket és a rendelkezésre álló erőforrásokat.

Online fizetési megoldások

Az online fizetési megoldások lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy kényelmesen és biztonságosan fizethessenek a webáruházban. Számos online fizetési szolgáltató létezik, mint például a PayPal, a Barion, a SimplePay vagy a Borgun, amelyek különböző díjstruktúrákkal és funkciókkal rendelkeznek. A fizetési szolgáltatók általában tranzakciós díjakat számolnak fel, amelyek általában a tranzakció összegének egy százalékát képezik, valamint havidíjakat vagy éves díjakat. Ezek a költségek átlagosan 1-4% között mozognak tranzakciónként, valamint 10 000 – 30 000 Ft közötti éves díjat kell fizetni. Fontos, hogy a megfelelő fizetési szolgáltatót válasszuk a webáruházunk számára, figyelembe véve a díjakat, a biztonsági kérdéseket és a vásárlói kényelmet.

Biztonsági kérdések és SSL tanúsítvány

A webáruházak esetében kiemelten fontos a biztonság, hiszen a vásárlók adatait és pénzügyi tranzakcióit kezeljük. Az SSL tanúsítvány segít a webáruház biztonságának növelésében, mivel titkosítja a kommunikációt a webáruház és a vásárlók között, így védi az érzékeny adatokat. Az SSL tanúsítványok árai változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú tanúsítványt választunk, és melyik szolgáltatótól vásároljuk. Az alap SSL tanúsítványok átlagosan 5 000 – 20 000 Ft/év közötti áron érhetők el, de a prémium tanúsítványok ára ennél magasabb lehet. Egyes tárhelyszolgáltatók ingyenes SSL tanúsítványt is kínálnak, így érdemes megfontolni ezt a lehetőséget is a költségek csökkentése érdekében.

Webáruház karbantartás és frissítések

A webáruház folyamatos karbantartása és frissítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a rendszer zökkenőmentesen működjön, valamint naprakész és biztonságos maradjon. A karbantartási feladatok közé tartozik például a rendszerfrissítések telepítése, a bővítmények és a sablonok aktualizálása, valamint a biztonsági mentések kezelése. A karbantartási költségek jelentősen változhatnak attól függően, hogy házon belül végezzük-e ezeket a feladatokat, vagy külső szolgáltatót bízunk meg velük. A webáruház karbantartási költségei átlagosan 20 000 Ft/hó körül mozoghatnak, attól függően, hogy milyen gyakran igényel karbantartást a webáruház és milyen szolgáltatásokat veszünk igénybe.

Rendszeres karbantartás és biztonsági frissítések

A rendszeres karbantartás és a biztonsági frissítések elengedhetetlenek a webáruház hosszú távú sikeressége és a vásárlók adatainak védelme érdekében. A rendszeres karbantartás lehetővé teszi, hogy a webáruház naprakész legyen, és megfelelően működjön a legújabb böngészőkben és eszközökön.

A rendszeres karbantartási feladatok közé tartoznak:

 • Rendszerfrissítések telepítése: A webáruház motorja (pl. WooCommerce, Magento, Shopify) frissítéseinek telepítése garantálja a rendszer stabilitását és biztonságát.
 • Bővítmények és sablonok frissítése: Az elavult bővítmények és sablonok biztonsági kockázatot jelenthetnek, ezért fontos rendszeresen frissíteni őket.
 • Biztonsági mentések készítése és tárolása: A webáruház adatainak rendszeres biztonsági mentése megelőzheti a veszteségeket adatvesztés esetén, és lehetővé teszi a webáruház gyors helyreállítását.

A webáruház fejlesztése és növekedése

A webáruház fejlesztése és növekedése érdekében fontos, hogy folyamatosan kísérjük figyelemmel a vásárlói viselkedést és a piaci trendeket, valamint új funkcionalitásokat és technológiai megoldásokat vezessünk be.

A webáruház fejlesztéséhez kapcsolódó feladatok közé tartozhatnak:

 • Új funkciók és modulok integrálása: Az új funkciók és modulok bevezetése (pl. ajánlórendszerek, stb.) segíthetnek a webáruház forgalmának és értékesítésének növelésében.
 • Mobilbarát dizájn és reszponzív felület: A mobilbarát és reszponzív webáruházak lehetővé teszik, hogy a felhasználók bármilyen eszközről könnyen böngészhessék és vásárolhassanak termékeket.
 • SEO (Keresőoptimalizálás): A SEO tevékenységek célja, hogy a webáruház jobb pozíciókat érjen el a keresőmotorok találati listáin, így növelve a látogatók számát és az értékesítést.
 • Konverziós optimalizálás: A konverziós optimalizálás célja, hogy növelje a webáruházban történő vásárlások arányát a látogatók számához képest. Ezt különböző módszerekkel érhetjük el, például a felhasználói élmény javításával, a termékoldalak és a vásárlási folyamat optimalizálásával, vagy az árképzési stratégiák módosításával.
 • Hírlevél és e-mail marketing: A hírlevél és e-mail marketing segítségével tájékoztathatjuk a vásárlókat új termékekről, akciókról és egyéb hírekről, valamint építhetjük a márkaismertséget és lojalitást.
 • Közösségi média és tartalommarketing: A közösségi média és tartalommarketing tevékenységek segítenek a webáruház ismertségének növelésében, a közösség építésében és a hosszú távú vásárlói elköteleződés erősítésében. Ezen tevékenységek magukban foglalhatják a közösségi média bejegyzések létrehozását, blogbejegyzések írását és egyéb tartalmak megosztását.

A webáruház fejlesztésének és növekedésének költségei változhatnak a fejlesztési céloktól, a projekt méretétől és a vállalkozás saját erőforrásaitól függően. Ezeket a költségeket is érdemes előre megtervezni, és beépíteni a webáruház üzleti tervébe, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el.

A webáruház karbantartás, frissítések és fejlesztések fontos elemei a webáruház sikeres működésének. A rendszeres karbantartással biztosíthatjuk, hogy a webáruház zökkenőmentesen működjön, biztonságos és naprakész legyen, míg a fejlesztésekkel növelhetjük a webáruház értékesítését és hosszú távú sikerét. Mindezek mellett a profi SEO-szakemberek által végzett keresőoptimalizálás is segíti a webáruház láthatóságát, ami további növekedést eredményezhet.

Webáruház konverzió növelése - SEO

A webáruház készítés folyamata

Előkészítés és tervezés

A webáruház készítésének első lépése az előkészítés és tervezés, ami magában foglalja az alábbi feladatokat:

 • Üzleti terv kidolgozása: A webáruház üzleti tervében meghatározzuk a célkitűzéseket, a piaci helyzetet, a célpiacot, a versenytársakat, az értékesítési stratégiát és a marketing tevékenységeket.
 • Részletes költségvetés készítése: A költségvetésben szerepeltetni kell az összes tervezett kiadást, beleértve a webáruház készítését, a domain regisztrációt, a tárhelyet, a bővítményeket és a fejlesztéseket, valamint a karbantartási és marketing költségeket.
 • Az oldalstruktúra és a navigáció kialakítása: A felhasználóbarát oldalstruktúra és navigáció elősegíti a látogatók könnyű tájékozódását és a termékek gyors elérését.
 • Dizájn és arculat kialakítása: A webáruház arculata és dizájnja kulcsfontosságú a márkaépítés és a vásárlói élmény szempontjából.

Fejlesztés és beállítás

A fejlesztési szakaszban a webáruházat létrehozzuk és beállítjuk a választott platformon, mint például WooCommerce, Magento vagy Shopify.

Ebben a szakaszban a következő feladatokat végezzük el:

 • A választott platform telepítése és beállítása: A fejlesztők telepítik és beállítják a választott webáruház platformot, hogy az megfeleljen a webáruház követelményeinek és céljainak.
 • A kiválasztott sablon és bővítmények telepítése: A fejlesztők telepítik és beállítják a választott sablont és a szükséges bővítményeket, amelyekkel kibővítik a webáruház funkcionalitását.
 • Termékfeltöltés és kategóriák létrehozása: A webáruházban létrehozzák a termékkategóriákat és feltöltik a termékeket a megfelelő adatokkal, képekkel és árakkal.

Tesztelés és bemutatás

A tesztelési szakaszban ellenőrzök a webáruház működését és funkcionalitását, hogy biztosítsuk a hiba- és zökkenőmentes működést.

A tesztelési fázis során a következő feladatokat végzzük el:

 • Funkcionális tesztelés: A funkcionális tesztelés során ellenőrizzük a webáruház összes funkcióját, beleértve a termékkeresést, a kosárba helyezést, a vásárlási folyamatot és az online fizetést.
 • Kompatibilitási tesztelés: A kompatibilitási tesztelés során ellenőrizzük, hogy a webáruház megfelelően működik-e különböző böngészőkben és eszközökön.
 • Teljesítménytesztelés: A teljesítménytesztelés során ellenőrizzük a webáruház betöltési sebességét és stabilitását nagyobb forgalom esetén is.
 • Bemutatás az ügyfélnek: A tesztelési szakasz végén a fejlesztők bemutatják a webáruházat az ügyfélnek, aki ekkor véleményezheti és kérhet esetleges módosításokat.

A webáruház indítása és üzemeltetése

Miután a tesztelési szakasz sikeresen zárult, és az ügyfél jóváhagyta a webáruházat, eljön az indítás ideje. Az indítási folyamat a következő lépéseket tartalmazza:

 • Domain név regisztráció és tárhely szolgáltatás beállítása: Ha még nem történt meg, ekkor regisztrálják a domain nevet és beállítják a tárhely szolgáltatást a webáruház számára.
 • Webáruház élesítése: Az élesítés során a webáruház elérhetővé válik a nagyközönség számára a kiválasztott domain néven.
 • Marketing tevékenységek: Az indítás után elkezdődnek a marketing tevékenységek, mint például a keresőoptimalizálás, a közösségi média és e-mail marketing kampányok, hogy növeljék a webáruház látogatottságát és értékesítését.

A webáruház üzemeltetése során folyamatosan figyelemmel kell kísérni a webáruház teljesítményét, a vásárlói visszajelzéseket, valamint a piaci trendeket és a versenytársakat. A webáruház sikere érdekében rendszeres karbantartásra és fejlesztésekre lehet szükség, valamint a marketing tevékenységek folyamatos finomítására és optimalizálására.

Webáruház értékesítés növelése keresőoptimalizálással

Összegzés

Összefoglalás és a költségek értékelése

A fent bemutatott pontok alapján látható, hogy egy webáruház készítése és üzemeltetése számos költséget és teendőt von maga után. A költségek a választott platformtól, a tervezés és fejlesztés mértékétől, a bővítmények és modulok számától, valamint a karbantartási és marketing költségektől függően jelentősen eltérhetnek.

Összefoglalva, egy alap WooCommerce webáruház készítésének és üzemeltetésének fő költségei a következők:

 • Webáruház készítés ára kb.: 100 000 Ft
 • Domain név kb.: 2 000 Ft/év
 • Tárhely szolgáltatás: 7 000 – 9 000 Ft/év
 • Webáruház optimalizálás és SEO: 20 000 Ft-tól

Fontos megjegyezni, hogy ezek a költségek tájékoztató jellegűek, és az egyedi igények alapján változhatnak. A webáruház készítés folyamatának megértése és a költségek pontos ismerete segít abban, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzuk és megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást vállalkozásunk számára.

A sikeres webáruház készítés és üzemeltetés érdekében érdemes profi szakemberekre bízni a fejlesztést és a karbantartást, valamint folyamatosan figyelemmel kísérni a piaci trendeket és a vásárlói igényeket. A megfelelő tervezés, a rugalmas és felhasználóbarát platform, valamint a hatékony marketing tevékenységek összekapcsolásával sikeres és nyereséges webáruházat hozhatunk létre.

A webáruház készítés időtartama

A webáruház készítés időtartama számos tényezőtől függ, például a választott platformtól, a tervezés és fejlesztés mértékétől, a bővítmények és modulok számától, valamint a projekt összetettségétől. Egy egyszerűbb, alap WooCommerce webáruház készítése akár néhány nap, vagy hét alatt is elkészülhet, míg egy összetettebb, egyedi fejlesztésű webáruház esetében akár több hét, vagy hónap is eltelhet az előkészítéstől az élesítésig.

A projekt időtartamának pontos meghatározásához érdemes egy részletes ütemtervet készíteni, amely tartalmazza a következő lépéseket:

 • Előkészítés és tervezés
 • Fejlesztés és beállítás
 • Tesztelés és bemutatás
 • A webáruház indítása és üzemeltetése

Az ütemterv elkészítésekor figyelembe vehetjük a projekttel kapcsolatos határidőket, az erőforrások rendelkezésre állását és a projekt mérföldköveit. Egy jól kidolgozott ütemterv segít abban, hogy a projekt gördülékenyen haladjon, és az érintettek időben értesüljenek a feladatokról és a felelősségekről.

A webáruház készítés időtartamának pontos meghatározása mellett fontos szem előtt tartani, hogy a projekt sikere nagyban függ a jó kommunikációtól, az együttműködéstől és a rugalmasságtól. Ezért érdemes rendszeresen egyeztetni a fejlesztőkkel, tervezőkkel és a projektben részt vevő egyéb szakemberekkel, hogy megoldjuk az esetleges problémákat és gyorsan reagáljunk a változó igényekre és körülményekre.

Összességében a webáruház készítés költségvetésének és időtartamának meghatározása elengedhetetlen a projekt sikeres megvalósításához. A teljes költségvetés összeállítása és az ütemterv elkészítése segít abban, hogy a webáruház készítése során felmerülő költségeket és időkereteket átláthatóvá és kiszámíthatóvá tegyük, ezzel elősegítve a projekt zökkenőmentes lebonyolítását és a hatékony erőforrás-kezelést.

Webáruház készítés